Hlavní navigace

Digitální kabelovka UPC nabídne nejméně čtyři HD programy

22. 11. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
22. 11. 2007

Nova HD, Nonstop Kino HD, National Geographic HD a Ultra HD budou programy ve vysokém rozlišení obrazu, které hodlá ještě do konce letošního roku nabídnout odběratelům digitální kabelové televize společnost UPC. Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) tento týden schválila UPC rozšíření registrace o poslední tři jmenované stanice.

BRAND24

Pro Novu ve vysokém rozlišení není nová registrace nutná, protože televize vysílá pod stejným názvem jako ve standardním rozlišení a má také totožný program. Pátým HD kanálem by mohl být první program České televize, který v přepočítané verzi vysílá v síti O2TV. Pro příjem HD programů si bude muset zákazník UPC objednat nový set-top-box Handan CV-7000HD, který umožňuje přijímat kabelové digitální programy v kompresních standardech MPEG-2 (v tom UPC šíří programy ve standardním rozlišení) i MPEG-4 (v tom operátor nabídne HD kanály).

Set-top-boxy pro UPC upravila nymburská společnost Lica, která pro ni má připraven ještě přijímač Handan HCX 8000 CHD s možností využít zpětný kanál po IP vrstvě. V příštím roce by pak UPC měla nabídnout také set-top-box s integrovaným digitálním videorekordérem a pevným diskem o kapacitě 160 GB. Přijímač Handan DCX 6000 C Twin však při prvních testech zklamal očekávání UPC a jeho nasazení do komerčního provozu se tak zdrželo.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).