Hlavní navigace

UPC koupí poskytovatele kabelové televize a internetu Forcom Net

9. 5. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
9. 5. 2008

Největší poskytovatel kabelové a satelitní televize v Česku UPC koupí olomouckou společnost Forcom Net, s.r.o., která nabízí obdobné služby ve 13 městech severní a střední Moravy a v okrese Praha-východ. Souhlas s převodem dvou padesátiprocentních podílů společníků firmy na UPC a se sloučením Forcom Netu s UPC tento týden vyjádřila souhlas Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV), obchod potvrdila i UPC.

Forcom Net nabízí podle svých internetových stránek kabelovou televizi a připojení k internetu například v Olomouci, Lutíně, Českém Těšíně, Orlové, Krnově, Brandýse nad Labem-Staré Boleslavi či v Lázních Toušeň. V nabídce firmy jsou téměř tři desítky televizních programů. Podle informací UPC se počet zákazníků Forcom Netu pohybuje v řádech tisíců. Není to velký nákup. Důvodem je vylepšení a zahušťování sítí, řekl k obchodu mluvčí UPC František Malina. Cenu transakce neuvedl.

UPC tak koupí další menší regionální firmu na trhu. V únoru vysílací rada vyslovila souhlas s tím, aby UPC koupila kabelového, internetového a telefonního operátora Kabelovou televizi Karviná, a.s. (KTK). Největší akvizicí UPC byla loni koupě dřívější dvojky na trhu, společnosti Karneval, za téměř devět miliard korun.

BRAND24

RRTV zároveň UPC povolila rozšířit programovou nabídku digitální televize o kanály Bebe TV, AXN Crime, AXN Sci-Fi a VOOM HD a vzala na vědomí zařazení programu HBO HD. AXN Crime a AXN Sci-Fi dobře znají právě někdejší klienti kabelové společnosti Karneval Media. Na jejich absenci upozorňovali zákazníci dlouhodobě, řada menších kabelových společností je totiž nabízí už dva roky.

Zdroj: ČTK, upraveno, zkráceno a doplněno

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).