Hlavní navigace

Universal Channel končí u nás i na Slovensku. Jedničkou bude E!

9. 5. 2016
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Majitel kanálu, společnost NBC Universal, se chce soustředit na televizní stanici E!, pro kterou má mj. podstatně lépe vypořádaná autorská práva.

Universal Channel, který jste v České republice a na Slovensku mohli najít u všech velkých operátorů, k 1. červenci 2016 končí. Například satelitní Skylink stanici do nabídky zařadil 3. prosince 2013, a pokud se podíváme do historie, uvidíme, že Universal Channel vystřídal známý Hallmark Channel pocházející od téhož vlastníka v září 2010. Bohužel s novým jménem i náplní nešla tehdy ruku v ruce i změna obrazového formátu, takže se nadále používalo 4:3, což se ukázalo být poněkud nešťastné.

Na moderní formát 16:9 přešel Universal Channel až na podzim 2014, kdy se zároveň snažil i o atraktivnější skladbu a nabídku obsahu záhy po premiéře v USA. Ani to, jak je vidět, nepomohlo.

ČTĚTE TAKÉ: Podívejte se, jak se Hallmark změnil na Universal Channel

Universal Channel od dnešního dne s novým vizuálem, logem, mottem i webem

Universal Channel přešel na formát 16:9

Záznam z předání 88. ročníku cen Americké filmové akademie můžete sledovat na E! Entertainment TV od 17:00

Majitel stanice odchod z české a slovenské scény komentuje takto: Po důkladné revizi svého portfolia televizních kanálů v České republice a na Slovensku se NBC Universal International Networks (NBCUIN) rozhodla ukončit vysílání Universal Channel s účinností od 1. července 2016. NBCUIN zaměří své strategické úsilí na budování ve světě úspěšné televizní stanice E! Entertainment Television, která se stane jejím hlavním televizním kanálem v České republice a na Slovensku.

Podle vlastníka jsou výhodou kanálu E!, který přináší nejčerstvější zprávy ze světa celebrit a také nejrůznější seriály, široce pojatá autorská práva, včetně tzv. multiscreenu. Operátor tak může například nabídnout zákazníkovi možnost sledovat program nejen na televizoru, ale i na dalších zařízeních, jako jsou chytré telefony či tablety.

BRAND24

Kanál E!, který se v České republice objevil před více než dvěma lety jako zcela nelokalizovaný, je nyní, podle NBC Universal, z asi 60 % v českém jazyce, zbylých 40 % pak tvoří přímé přenosy v angličtině.

E! Entertainment Television najdete v nabídkách operátorů nejrůznějších platforem a k vidění je tak u O2 TV a Skylinku, tak od května i u T-Mobile TV. Na Slovensku na něj pak narazíte mj. u Orange, Satra a Tes Media.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).