Hlavní navigace

Údržbové přestávky, červen: mj. Ostrava, Trutnov, Liberec

31. 5. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Po náročném květnu nastává těsně před klasickým dovolenkovým obdobím trochu uklidnění. Podívejme se, co na nás operátoři pozemních TV a rozhlasových platforem chystají.

Opět to vezmeme kompletně a podíváme se po plánovaných výlukách televizních i rozhlasových vysílačů všude, kde to půjde. Tedy nejen u Českých Radiokomunikací (ČRa), ale také například u RTI cz, Teleko či na Multiplexu 4.

Prakticky všude je zatím klid, ohlášeny jsou tak zejména plánované údržby na televizních a rozhlasových vysílačích ČRa. Jedinou výjimkou, na kterou jsem narazil, je výluka na Multiplexu 4 společnosti Digital Broadcasting týkající se vysílače Frenštát Velký Javorník (42 k), která se uskuteční 7. června od 9.00 do 12:00 hod. Podle zprávy provozovatele dojde během ní i na měření vysílací technologie, včetně anténního systému.

A ČRa? Tady začínáme už zítra a největší várka pak přijde v případě TV vysílačů 7., 8., 28. a 29. června, u rozhlasu pak 7., 21., 28. a 29. června.

Kompletní přehled o plánované údržbě u Českých Radiokomunikací získáte jako obvykle z galerie, kde si můžete snímky jednotlivých období sdílet i na váš Twitter či Facebook. Tady vezměme ve stručnosti to nejdůležitější.

BRAND24

Rozhlasové vysílače:

  • 7. června – Tachov II (stanoviště Tachov), Tábor (Radimovice u Želče), Česká Lípa (stanoviště Česká Lípa) a Hradec Králové, stanoviště Krásné.
  • 21. června – Rychnov nad Kněžnou (stanoviště Merklovice), Semily (Semily) a zejména Valašské Meziříčí, stanoviště Dolní Bečva.
  • 28. června – Liberec (H. Hanychov), mj. půjde o stanice RadioContact Liberec, stanice ČRo a Evropa 2.
  • 29. června – Trutnov (stanoviště Janské Lázně), mj. Impuls, Radio Černá hora a stanice ČRo.

Televizní vysílače:

  • 7. června – Hradec Králové/Pardubice, stanoviště Krásné Krásné, Multiplex 1–3.
  • 8. června – Ostrava, stanoviště Hošťálkovice-Aleje, Multiplex 1–3 a Regionální vysílací síť 8.
  • 28. června – Liberec (H. Hanychov Ještěd), Multiplex 1–3.
  • 29. června – Trutnov (Janské Lázně Černá hora), Multiplex 1–3.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).