Hlavní navigace

Udělování digitálních licencí se odkládá. Minimálně o dva týdny.

14. 2. 2006
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
14. 2. 2006

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání nebude na probíhajícím čtvrtém letošním zasedání udělovat licence pro zemské digitální vysílání v přechodných sítích B a C. Agentuře ČTK to řekl předseda rady Petr Pospíchal s tím, že o případném udělování licencí radní rozhodnou na příštím jednání za dva týdny. Důvodem je nedostatečný počet přítomných.

BRAND24

Na zasedání je přítomno pouze osm členů rady, proto jsme se rozhodli, že rozhodování o licencích zařadíme pevně na první den následujícího zasedání rady, tedy na 28. února, uvedl pro ČTK Pospíchal. Ani to však neznamená, že by bylo možno s určitostí říci, jestli dojde k rozhodnutí, dodal. Aby rada mohla udělit nějakou licenci, muselo by pro některý z projektů hlasovat alespoň devět z třinácti členů vysílací rady.

Licenční řízení na obsazení programových pozic v multiplexech B a C probíhá od listopadu 2004. Rada chce v tendru přidělit jak oprávnění pro celoplošné vysílání, tak licence pro regionální stanice. Celkem by měla rada udělit mezi sedmi a dvanácti licencemi pro zemské digitální vysílání s platností na dvanáct let.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).