Hlavní navigace

Udělí RRTV víc než šest původních digitálních licencí?

1. 11. 2006
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
1. 11. 2006

Hned osm licencí pro zemské digitální televizní programy by mohla v obnoveném výběrovém řízení na pozice v přechodných multiplexech B a C Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV). Serveru Aktuálně.cz to řekl její místopředseda Jiří Šenkýř, podle něhož jsou obou digitálních sítích ještě minimálně dvě volné programové pozice. Ty by mohly obsadit projekty televizí Nova a Prima.

Tipy C

Šest licencí by tedy získaly vítězné projekty z letošního dubna, plnoformátové televize Febio TV a TV Barrandov, zpravodajský kanál Z 1, dětská TV Pohoda, hudební televize Óčko a regionální zpravodajská síť RTA, jednu tematický program televize Nova a jednu tematický program Primy. S takovým řešením podle Aktuálně.cz souhlasí jak Nova s Primou, tak Asociace digitálních televizí. Podle jejího předsedy Jiřího Balvína by takové řešení mohlo odblokovat současné spory o platnost již vydaných digitálních licencí.

Proti obsazení dalších dvou programových pozic v multiplexech B a C je předseda vysílací rady Václav Žák a místopředseda Petr Pospíchal. Namítají, že jedna z volných pozic je určena pro regionální vysílání. Taková pozice by se ale hodila Primě, která slíbila regionálním stanicím, s nimiž sdílí analogové kmitočty, že jim v digitálním vysílání připraví náhradní centrální program, pokud nebudou trvat na sdílení kmitočtů i v DVB-T.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).