Hlavní navigace

Údajný e-mail Barbory Tachecí byl založený teprve včera (FOTO UVNITŘ)

5. 3. 2008
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: 115393
5. 3. 2008

Dnes vpodvečer přišel serveru DigiZone.cz a dalším internetovým médiím otevřený dopis adresovaný generálnímu řediteli Českého rozhlasu (ČRo) Václavu Kasíkovi. Jako autorka textu plného kritiky na hlavu šéfa veřejnoprávního rozhlasu je v něm uvedená Barbora Tachecí, bývalá ředitelka ČRo 1 – Radiožurnálu, kterou Kasík v únoru odvolal a ona krátce nato skončila v péči bohnických psychiatrů. Serveru DigiZone.cz se podařilo zjistit o e-mailové schránce bara.tacheci@cen­trum.cz podrobnosti.

E-mail na serveru Centrum.cz vznikl teprve včera. Svědčí o tom systémová uvítací zpráva, kterou jeho uživatel obdržel 4. března krátce před 17. hodinou. Chvíli po včerejší páté hodině odpoledne z tohoto e-mailu odešel stejný text dopisu, který dnes obdržela média, na tři adresy: generálnímu řediteli Václavu Kasíkovi, Radě Českého rozhlasu a adresátu cro2@centrum.cz. O den později, tedy dnes, ze schránky po 18. hodině odešel ten samý e-mail znovu generálnímu řediteli ČRo, ale i čtyřem internetovým redakcím – mezi nimi také DigiZone.cz.

PODÍVEJTE SE: Schránka „Barbory Tachecí“ na serveru Centrum.cz [GIF, 18 kB]

Uživatel zanechal v e-mailu po svém posledním přihlášení mj. svoji IP adresu, kterou má server DigiZone.cz k dispozici. Jejím administrátorem je společnost SkyNet a.s. se sídlem v brněnské Hybešově ulici. Redaktor našeho sesterského serveru Lupa.cz Martin Vyleťal zjistil, že IP adresu, ze které byl e-mail odeslaný, využívá „internetová kafírka“ SRK@MLASKpražské Balbínově ulici. Odesílatel zprávy tu včera musel kolem okolo 18. hodiny pobývat.

Připomeňme, že Barbora Tachecí je stále hospitalizované na pražské psychiatrické klinice v Bohnicích. E-mail, ve kterém by se s určitým odstupem vyjádřila ke svému odvolání, které považuje za pokrytecké a v němž je pro ni Václav Kasík člověk nevyzpytatelný, neupřímný, člověk schopný podrazu bez zřejmých nebo zřetelně vyslovených důvodů, skutečná Barbora Tachecí nenapsala.

BRAND24

Je to naprostý podvrh. Bára momentálně ani nemá přístup k internetu. Dnes jsem s ní mluvil a nic takového neposílala. Někdo jí tím chtěl asi ublížit, řekl serveru Novinky.cz Ivo Mathé, bývalý partner Barbory Tachecí, bývalý ředitel České televize, později kancléř prezidenta republiky a do konce ledna rektor Akademie múzických umění v jedné osobě.

ČTĚTE TAKÉ: Barbora Tachecí skončila na psychiatrii

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor pracoval do ledna 2011 ve zpravodajství TV Z1. V redakci DigiZone.cz působil od startu v říjnu 2005 do dubna 2008 jako redaktor, pak i zástupce šéfredaktora.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).