Hlavní navigace

Tým dětského kanálu ČT 3 bude mít 30 lidí, nepovede ho Milan Fridrich

10. 12. 2011
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: 115393
10. 12. 2011

Třicet zaměstnanců a spolupracovníků České televize by mělo v budoucnu tvořit tým, který se bude starat o provoz plánovaného dětského kanálu ČT 3. Novinářům to na čtvrtečním předvánočním setkání řekl generální ředitel ČT Petr Dvořák. Projektový tým ČT 3 vznikne po Novém roce, Dvořák nyní hledá jeho šéfa. Vyloučil, že by jím měl být ředitel programových okruhů ČT a výkonný šéf Jedničky Milan Fridrich. Má své práce dost, vysvětlil Dvořák.

K TÉMATU: Pátý program České televize by měla být dětská a vzdělávací ČT 3. Napřesrok

Projektový tým má v první fázi propočítat několik variant dětského kanálu, aby ČT měla představu, na kolik peněz by jí nový program přišel. Poté Dvořák s těmito variantami seznámí Radu ČT, která by měla Kavčím horám vznik pátého kanálu posvětit. Šéfa projektového týmu zatím Dvořák nemá vytipovaného, podle jeho slov se ale na něj obrací celá řada lidí z oboru, kteří by měli o práci na dětském kanálu ČT zájem.

ČTĚTE TAKÉ: Schyluje se k bitvě o dětského diváka? ČT 3 a TV Pohoda zamíchají kartami

Pokud se ukáže, že ČT dokáže nový program ufinancovat a zaplnit jeho vysílání, měla by ČT 3 odstartovat do konce příštího roku. Je pravda, že zatím jsme ten projekt trochu upozadili, protože jsme museli řešit úplně aktuální věci, ale já plánuji, že na začátku ledna bych chtěl postavit projektový tým, který bude testovat vůbec proveditelnost jak technickou, tak finanční, tak programovou toho kanálu. Bude se snažit dát tomu maximální péči, tak abychom opravdu vysílání do konce roku 2012 zahájili, prohlásil Dvořák v pátečním rozhovoru pro Český rozhlas 1 – Radiožurnál.

BRAND24

NAPSALI JSME: Dvořák krotí plány s dětským kanálem ČT 3. Neví, zda na něj budou peníze

Kavčí hory by v takovém případě ale musely vyřešit otázku distribuce signálu ČT 3, protože ve veřejnoprávním multiplexu, jehož prostřednictvím šíří všechny své čtyři současné programy, není místo. Vzniklo by pouze uvolněním pozic Českého rozhlasu, a ten v multiplexu 1 musí vysílat, protože mu to přikazuje zákon. Je to součástí diskuzí, které teď vedeme s generálním ředitelem Českého rozhlasu. Rozumím tomu, že pokud by Český rozhlas nám měl vyhovět a poskytnout nám část svého datového toku, pak my musíme Českému rozhlasu nabídnout nějakou protihodnotu a jako správný obchodník tohle ctím a určitě to udělám, řekl Dvořák pro Radiožurnál.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).