Hlavní navigace

TV7 bude vysílat buď v celém multiplexu 3, nebo nikde, tvrdí majitel CDG

30. 4. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
30. 4. 2010

Obchodní spor mezi společností EBD podnikatele Jaroslava Berky, která vlastní licenci pro celoplošné zemské digitální vysílání programu TV7, a operátorem zemské digitální sítě 3, společností Czech Digital Group (CDG) o podmínkách, za jakých může TV7 vysílat v multiplexu 3, je u konce. Podle zástupce majitele CDG, Luboše Jetmara ze společnosti GES Group, rozhodnul Český telekomunikační úřad (ČTÚ) ve prospěch CDG.

K TÉMATU: Spor mezi operátorem multiplexu 3 a televizí TV7 se chýlí ke konci

Podle rozhodnutí ČTÚ by měla TV7 vysílat buď v celém multiplexu 3, nebo v něm nebude vysílat vůbec, řekl Jetmar serveru DigiZone.cz. Předseda Rady ČTÚ Pavel Dvořák ale takovou interpretaci odmítá. Naše rozhodnutí není tak jednoznačné, řešili jsme několik záležitostí. Rozhodně se nedá říct, že by TV7 musela vysílat v celém multiplexu 3, odpověděl Dvořák na dotaz serveru DigiZone.cz. Přesné znění rozhodnutí ČTÚ však zatím není k dispozici.

ČTĚTE TAKÉ: Nová TV7 může začít vysílat jen v části multiplexu 3, rozhodl soud

BRAND24

Provozovatel TV7, společnost EBD, požadovala postupný náběh vysílání jen v části digitální sítě 3. Nejprve chtěla začít vysílat v Brně, poté v jižních Čechách, na východě Čech, v Praze a na severní Moravě. V těchto regionech provozuje majitel EBD, podnikatel Jaroslav Berka, televizní studia RTA, která sdílejí analogové kmitočty s televizí Prima a připojují se do jejího celostátního vysílání s regionálním zpravodajstvím.

TV7 získala licenci pro celoplošné zemské digitální televizní vysílání v květnu 2008. Podle zákona měla zajít vysílat do 360 dní, ale spor s provozovatelem digitální sítě 3 její start oddálil. Umožnilo to rozhodnutí ČTÚ, který tento obchodní spor označil za technickou překážku vysílání, kterou zákon uvádí jako jediný možný důvod, kdy provozovatel nemusí začít vysílat ve lhůtě 360 dní od obdržení písemného vyrozumění o udělení vysílací licence.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).