Hlavní navigace

Křesťanskou TV Noe finančně podporuje přes 40 tisíc drobných dárců

13. 3. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
13. 3. 2010

Digitální křesťanská televize Noe stojí na finančních příspěvcích více než 40 tisíců drobných dárců. V pořadu Média v postmoderním světě na Českém rozhlasu 6 to řekl jeden ze zakladatelů této stanice a ředitel křesťanského Rádia Proglas Martin Holík. Při svém startu v roce 2006 přitom televize Noe předpokládala, že se uživí, když získá 30 tisíc pravidelných dárců.

ROZHOVOR K TÉMATU: Televize Noe potřebuje třicet tisíc dárců, říká její ředitel Leoš Ryška

BRAND24

Proglas má v této chvíli asi 22 tisíc přispěvatelů, jejichž jména jsou známá, a další přibližně stejný počet těch, kteří to z jakéhokoliv důvodu o sobě nedávají vědět, ale podporují nás. Můžeme mluvit o 50 tisících subjektech, prozradil Holík. Upřesnil také, že většinou jde o jednotlivce nebo křesťansky založené rodiny. U televize Noe je to podobné s tím, že jsme tam na hraně vzestupu. To znamená, že jich vlastně každý rok nabývá a ten počet podporovatelů je už dnes zhruba totožný, dodal Holík.

Televize Noe vysílá primárně přes satelit na pozici 23,5 stupně východně, kde je přístupná volně, ale také v kabelových rozvodech a v Praze rovněž v zemské digitální síti 3 na kanálu 46. Během loňské návštěvy papeže Benedikta XVI. vysílala tato televize v celoplošném multiplexu 3, který byl v té době dostupný zhruba polovině obyvatel České republiky.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).