Hlavní navigace

Slovenská TV LUX otestovala na novém satelitním kmitočtu EPG

28. 3. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
28. 3. 2011

Elektronického programového průvodce (EPG) dnes testovala slovenská křesťanská televize LUX prostřednictvím satelitní pozice 1 stupeň západně. V názvu pořadu a anotace se objevil popisek TV Lux program – test message, který byl situován do času od sedmi hodin ráno do deseti hodin dopoledne. Tato skutečnost by ukazovala na to, že program chce v budoucnu svým divákům nabídnout právě EPG.

ČTĚTE TAKÉ: Travel Mix: Nová cestovatelská stanice na pozici Digi TV a UPC Direct

Testování programového průvodce proběhlo na těchto parametrech: Thor 6 (1 stupeň západně), 11919/H, SR 28000, FEC 7/8, norma DVB-S, kódování žádné (FTA). Na původním kmitočtu, kde by mělo být vysílání v budoucnu ukončeno, se EPG neobjevilo. Spolu se slovenskou křesťanskou televizí, obdobou tuzemské TV Noe, vysílá na novém transpondéru (frekvenci) také hudební stanice Music Box a rozhlasové programy Hit FM a Hornet. Pozice 1 stupeň západně je využívána také satelitními službami Digi TV a UPC Direct.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).