Hlavní navigace

TV Doma odstartovala. V Digi TV i ve Skylinku

31. 8. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
31. 8. 2009

Druhý kanál televize Markíza s názvem DOMA dnes zahájil vysílání. Od prvního dne je dostupný v nabídce satelitních operátorů Skylink i Digi TV, vysílají ji i slovenští kabeloví operátoři. TV Doma bude orientovaná především na ženské publikum a kromě různých zahraničních akvizicí a vlastní tvorby bude vysílat i několik projektů ze sesterské Novy a několik úspěšných relací z archivu Markízy.

Dnešní den je slavnostní i pro samotnou Markízu, která 31. srpna 1996 odstartovala své vysílání, a dnes si připomíná 13. výročí. Doma je druhým kanálem mediální skupiny CME pro slovenský trh. Je možné, že přibudou i další programy pro toto teritorium, podle neoficiálních informací serveru Mediálne.sk má CME v plánu spouštět na slovenském trhu v průměru jeden nový kanál ročně. V záloze je ještě česko-slovenská verze hudební stanice MTV, která odstartuje v listopadu. V příštích letech by se mohla objevit určitá variace sportovního kanálu pro slovenský trh nebo variace filmového kanálu podobného Nově Cinema.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor byl šéfredaktorem severu Digitálně.tv, oficiálního státního informačního webu k přechodu na digitální televizní vysílání. V minulosti vedl internetové deníky RadioTV.cz a RadioTV.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).