Hlavní navigace

TV Barrandov vrátí do vysílání turecký seriál Velkolepé století

21. 2. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Seriál zmizel z obrazovek loni v polovině listopadu kvůli nízké sledovanosti. Televize ho vysílala každý týden ve čtvrtek od 20 hodin. V tomto slotu nyní vysílá český seriál Letící delfín.

Díky tlaku diváků, především pak nespokojených divaček, které TV Barrandov doslova bombardovaly se svými žádostmi týkající se stažení Velkolepého století, se do jejího vysílání tento turecký seriál vrací. Stanice bude pořad vysílat od 11. března každý všední den. Velkolepé století už ale nepoběží v prime timu. TV Barrandov ho nasazuje do odpoledního programového slotu, což je vhodný čas například pro matky v domácnosti nebo důchodkyně. Krok je to však logický.

K TÉMATU: TV Barrandov stáhne historický seriál Velkolepé století, neodvysílá ho až do konce

Stanice seriál stáhla úplně z vysílání loni v listopadu, protože nedosahoval zdaleka takové sledovanosti, jako si její vedení představovalo. Místo toho nasadila na čtvrteční večery starší francouzské filmy, převážně komedie, nyní zde běží nikdy neodvysílaný český seriál Letící delfín. Jako soukromá TV je pro nás sledovanost pořadu velmi podstatná. V případě seriálu Velkolepé století bohužel sledovanost stále klesala, zdůvodnila tento krok tehdy na sociální síti Facebook Pavlína Němečková z této televize.

BRAND24

GLOSA JANA POTŮČKA: Úspěšná cesta televize Barrandov do pekel

Barrandov už dříve vysílání tohoto seriálu omezil, když zrušil původní nasazení dvou dílů Velkolepého století za sebou. Poslední týdny nabízel jen jeden díl od 20 hodin, a po něm následoval zahraniční film. Díl, který Barrandov odvysílal v polovině listopadu a podle rozhodnutí vedení televize byl poslední, zaujal v průměru 147 tisíc dospělých diváků, což představovalo 3,60 procenta publika. Pod novým vedením se ale zatím televizi příliš nedaří a výraznějších výsledků dosahují jen pořady Třicet případů majora Zemana; Věřte, nevěřte a Vtip za stovku.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).