Hlavní navigace

TV Barrandov se pravděpodobně objeví v multiplexu 2

17. 9. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
17. 9. 2008

Ekonomický deník E15 přináší ve svém aktuálním vydání rozhovor s programovým ředitelem nové digitální televize TV Barrandov Přemyslem Svorou. Ten v něm hovoří o tom, že tento kanál bude nakupovat program především v Evropě, protože nabídka v Americe už je „probraná“ a navíc byl tento kontinent poznamenán stávkou hollywoodských scénáristů. Svora nevyloučil ani tvorbu australskou. Diváci se prý mohou těšit např. na dokumenty od National Geographicu.

ČTĚTE TAKÉ: TV Barrandov už na webu odpočítává dny do lednového startu

Budeme mít téměř na každý den jeden český film. Nebudou to však mainstreamové tituly, vyhledáváme naopak snímky, které jsou dobře udělané, dobře herecky obsazené a nevidělo je příliš mnoho diváků, prozradil programový ředitel Barrandova. V programu se prý neobjeví ani seriálová tvorba, jakou vysílá Nova nebo Prima. Vsadíme spíše na segment zábavy, například estrády, nebo na vlastní publicistické formáty. Zkusíme i pořady pro starší diváky, poodhalil část programu Svora.

K TÉMATU: RRTV změnila licenční podmínky digitální televize Barrandov

Přemysl Svora také řekl, že zpravodajství bude pro TV Barrandov okrajovou záležitostí. To opravdu nebude naše priorita, dodal. A půjde televize cestou externí výroby pořadů, nebo pomocí vlastních sil? I na to Svora odpověděl. Většinu věcí chceme dělat vlastními silami. Kupříkladu sitcom bude vyrábět sesterská společnost Barrandov Production,“ řekl programový ředitel televize. Té prý hlavně půjde o alternativního diváka, který hledá a není spokojený s mainstreamem.

BRAND24

NEPŘEHLÉDNĚTE: TV Barrandov už vybrala projekt sitcomu, natáčet začne v polovině října

Do konce září chce mít také TV Barrandov jasno v tom, v jaké se objeví digitální síti. Jak naznačil Svora, s největší pravděpodobností půjde o multiplex 2 Českých Radiokomunikací. Licence nám ukládá minimální 70% pokrytí. Je možné, že půjdeme až na 80 %, dodal na závěr.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).