Hlavní navigace

TV Barrandov neuvažovala pod Železným o hybridním vysílání HbbTV

19. 3. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

„Za tři až čtyři roky poskočí HD formát jako relativně standardní rozlišení,“ věštil nedávno v rozhovoru po tiskové konferenci k jarnímu programovému schématu dnes již bývalé šéf TV Barrandov.

Ačkoliv se dnes již bývalý generální ředitel televize Barrandov Vladimír Železný označoval za velkého propagátora nových technologií a velice pozitivně se stavěl podle svých slov především k formátu Ultra HD (4K), neuvažoval o tom, že by stanice začala využívat takzvané hybridní širokopásmové vysílání označované zkratkou HbbTV, které propojuje svět klasické televize a internetu do jedné platformy. Železný to řekl serveru DigiZone.cz na nedávné tiskové konferenci k jarnímu programovému schématu. Bylo to jeho první a zároveň i poslední vystoupení v roli šéfa TV Barrandov před novináři.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: TV Barrandov připravuje expanzi do mobilních telefonů a tabletů

Klasická televize zůstane, ale bude obohacena o nové další směry. Jediná výhoda klasické televize v současné době je, že formáty, které jsou používány uživateli sociálních sítí, jsou natolik vzdálený formátům televizním, že se neprotínají, uvedl tehdy někdejší šéf Barrandova a dodal: Jde o to najít vzájemné způsoby oplodnění a propojování než vzájemné konkurence. Vedení televize podle jeho slov v tomto směru připravovalo některé kroky, ale nechtěl je naznačovat s tím, že půjde o obecný trend, který bude zasahovat více než jeden jediný formát. Přechod domácností na 4K rozlišení očekával Železný do tří až čtyř let.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).