Hlavní navigace

TV Barrandov nasadí proti zpravodajství pohádky

31. 12. 2009
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: 115393
31. 12. 2009

Digitální plnoformátová televize Barrandov chce očividně přesvědčit rodiče, aby se o víkendu místo zpravodajství koukali se svými ratolestmi na pohádky. Svědčí o tom jedna z programových změn, které stanice od ledna provede. V sobotu a v neděli bude od ledna vždy v devatenáct hodin vysílat hodinový blok nazvaný Animáček. Právě ten bude nasazen proti Zprávám TV Prima, Událostem i Televizním novinám.

Změny oproti původnímu programovému schématu z letošního roku ale budou patrné i ve všedních dnech, a to hned od začátku vysílání. Z vysílání např. zmizí Soudní síň, kterou dobře znají diváci slovenské JOJ. Místo ní nasadí Barrandov argentinský seriál Lalola. V 6.50 budou následovat Lásky ve městě. Původně zde byly nasazeny Hlavní zprávy, ty však stanice přesunula až na 7.40. Dopolední blok vyplní dokumenty a seriály (All Saints, Monarch Cove, Jake a Tlusťoch a další).

BRAND24

Tato část dne zůstává zachována, avšak Barrandov mírně hýbe s vysílacími časy. Dříve se Jake a Tlusťoch vysílali již od 8.45, nyní se posouvají až na 11.05. All Saints se naopak budou vysílat už v 8.40, původně 10.45. Čas vysílání si zachovává telenovela Darované srdce i věštecká EZO.TV. Z odpoledního bloku mizí oblíbený německý seriál Sladká Laura, kterou nahradí podobně ladění Miriam a Robert. Na úterní večer nasadí Barrandov od 20.05 jeden ze svých nových seriálů – Adresa neznámá.

Na středu nasadí Barrandov seriál Ostrov smrti. Ten se bude vysílat od 13. ledna vždy ve 21 hodin. Novinkovému Melrose Place, které se volně inspiruje původním seriálem, stanice prozatím příliš nevěří a věnuje mu čas až po desáté večerní. O jedné z novinek, seriálu Detektiv Varg Veum, už byla na našem webu řeč dříve. Barrandov ho nasadí ve čtvrtek od 20.05. Mládkův Cyránův polostrov nabídne v pondělí ve stejný čas a seriál Keby bolo keby, který si stanice pojmenovala po svém, Nikdy neříkej nikdy, a tím nachytala také některá česká média, nasazuje na tři čtvrtě na devět.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).