Hlavní navigace

TV Barrandov chce další tematické kanály. Majitel se poohlíží po trhu, co by koupil

7. 1. 2013
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Jaromír Soukup v rozhovoru pro časopis Forbes nevyloučil, že převezme celoplošnou zábavnou televizi Pětka

Televizní skupinu jako Nova, Prima nebo Česká televize chce založit nový majitel TV Barrandov Jaromír Soukup. V rozhovoru pro lednové číslo časopisu Forbes potvrdil zájem o další tematické kanály, které by rozšířily portfolio Barrandova podobně jako nedávno spuštěný Fanda a Smíchov u Novy nebo chystaná Prima Zoom u Primy. Soukup přitom nechce zakládat nové programy na zelené louce, ale spíše koupit již existující televizní stanice.

K TÉMATU: Pětka je v intenzivním jednání o novém investorovi. Televizi čekají změny

„Úkolem roku 2013 je především stabilizovat a výrazně zlepšit hospodaření a pozici na trhu u TV Barrandov, přičemž na televizním trhu se budeme dívat po možnostech dalších akvizic, byť určitě už nebudou tak velké. Sledujeme specializovanější kanály, které by vytvořily jakousi rodinu okolo Barrandova,“ řekl Soukup časopisu Forbes. Na přímou otázku, zda se zajímá o zábavnou televizi Pětka, která se krátce po svém startu loni na podzim dostala do finančních potíží kvůli obstaveným účtům svého investora Luboše Měkoty, však jasně neodpověděl. „Zásadně neoznamujeme akvizice předtím, než jsou hotové,“ uvedl Soukup.

ČTĚTE TAKÉ: Hlavní zprávy na Barrandově zatím diváky neoslnily. Co do počtu jsou spíše podprůměrné

Pětka už před časem potvrdila, že její jednání s novým investorem se chýlí ke zdárnému závěru, ale neobejde se beze změn v programovém schématu a patrně i ve vedení stanice. Neprozradila ale, s kým jedná. Na veřejnost pronikly informace o jejím pokusu oslovit Andreje Babiše, který vydává bezplatné regionální týdeníky 5+2 a měl zájem o provozování vlastní televize. Podle některých médií měli manažeři Pětky vyjednávat i s majitelem vydavatelství Economia Zdeňkem Bakalou, který v minulosti spoluvlastnil metropolitní televizi TV3.

NAPSALI JSME: Společný prodej reklamy Primy a Barrandova má jasnější obrysy. Ceník bude jednotný

BRAND24

Soukup by se ale také mohl zajímat o síť regionálních televizí, ať už by šlo o členy Asociace krajských televizí nebo konkurenční Asociace regionálních a lokálních televizí sdružené okolo satelitního kanálu Regionálnítelevize CZ. Vyloučit nelze ani vznik specializovaného zpravodajského kanálu, protože Soukupovo vydavatelství Empresa Media, do něhož patří i časopis Týden a zpravodajský deník Týden.cz, buduje integrovaný newsroom, který připravuje i novou hlavní zpravodajskou relaci pro TV Barrandov.

„Všechny naše redakce se v lednu přesunou do Braníku (sídla Soukupovy agentury Médea, pozn. red.)… V jednom patře bude sedět asi 60 lidí. Ale ta patra jsou tři – takže to nepochybně bude přes 100 lidí, tedy přes 100 novinářů plus ostatní pracovníci vydavatelství,“ prozradil Soukup časopisu Forbes.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).