Hlavní navigace

TV Architect: nová televize o architektuře zahajuje činnost

8. 11. 2017
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: archiv
UVNITŘ VIDEO – Nabídnout má vlastní zpravodajství i originální produkci a určena je pro všechny milovníky architektury.

Na webové adrese tvarchitect.com zahájila svou činnost televize TV Architect. Představovat má kombinaci televizního on-line kanálu a zpravodajského webu. Podle tvůrců „vznikla proto, aby účinně spojovala nejen svět architektury, developmentu a stavebnictví, ale také obor a veřejnost“.

Myšlenka projektu se zrodila přibližně před dvěma lety a stojí za ní český investor a majitel společnosti ProCeram Pavel Basl. Nápad předávat komplexní informace ze světa architektury na jednom místě vznikl vlastně z nedostatku času. Připravoval jsem si podklady a všechny informace jsem nacházel velmi roztroušené. Byla to mravenčí práce a trvala dost dlouho, a tak mě napadlo, že by bylo skvělé, kdyby mi ji urychlilo něco, kde budu mít všechno potřebné pěkně pohromadě. Něco, kam zajdu pro profesní věci stejně jako pro zajímavosti. Čas ukáže, jak se nám to povedlo, shrnuje své pohnutky jednatel společnosti TV Architect Pavel Basl.

NAPSALI JSME: Připravovaná Kutil TV spustila statické self promo v pražské regionální DVB-T síti 4

Kanál WAR – svět válek rozšiřuje pokrytí u slovenských operátorů

Seznam se dočkal: RRTV mu přiklepla všechny licence, o které žádal

Roman Drnovec, výkonný ředitel společnosti TV Architect, k tomu dodává, že příspěvky jsou kvůli spolupráci se zahraničními odborníky a zpřístupnění informací z českého prostředí publikovány v češtině a angličtině s možností strojového překladu do více než 100 dalších jazyků.

Na webu je vše roztříděno do devíti základních informačních okruhů: Architektura a urbanismus, Inovace a technologie, Veřejný sektor, Development a stavby, Revitalizace a rekonstrukce, Zelená architektura, Historie a osobnosti, Profily partnerů a Zprávy a aktuality.

BRAND24

Snažili jsme se, aby zde každý našel, co potřebuje. Cílovým divákem je ten, kdo se zajímá o moderní technologie a trendy ve stavitelství, není mu lhostejné prostředí, ve kterém žije, a jaké stavby ho obklopují, rád poznává nová místa a je zvědavý, nestačí mu jen základní informace, chce znát podrobnosti i příběhy, které se skrývají za zdánlivě nehybnými stavbami, shrnuje Nina Fibigerová, šéfredaktorka TV Architect.

Na vzniku jednotlivých pořadů se podílí i řada odborníků. Například ředitelka Vily Tugendhat Ing. arch. Iveta Černá nebo Ing. arch. Zdeněk Lukeš. Ten pro TV Architect připravuje vlastní seriál s názvem „Skryté poklady architektury pohledem Zdeňka Lukeše“. Jedním z prvních významnějších zahraničních projektů TV Architect je pak mediální partnerství s mezinárodním festivalem o architektuře – World Architecture Festival Berlin, který proběhne v polovině listopadu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).