Hlavní navigace

Třetí program Slovenské televize, sportovní Trojka, má údajně skončit

6. 10. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
6. 10. 2010

Slovenská televize vážně uvažuje o zrušení svého třetího programu, sportovní Trojky. S odvoláním na dobře informovaný zdroj z STV to uvedl server Mediálne.sk. Veřejnoprávní STV by tak podle něj částečně vyřešila svoji špatnou ekonomickou situaci. Trojka, která se aktuálně omezuje na vysílání v odpoledních hodinách, by měla skončit k 1. listopadu. Zatím však není jasné, zda by šlo o definitivní konec, nebo pouze přerušení vysílání.

K TÉMATU: Generální ředitel STV uklidňoval diváky: Napsalo se o nás mnoho lží

Nad smysluplností Trojky se na posledním zasedání Rady STV pozastavil i její zakladatel a čerstvý radní Andrej Miklánek. Položil si otázku, zda je smysluplné provozovat program, který má půlprocentní podíl na trhu. Zrušením Trojky by se ale podle něj fakticky zlikvidoval současný program na Dvojce, protože většina smysluplného sportu, k němuž má STV vysílací práva, by přešla na tento kanál a případně na Jedničku.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Slovenská televize je v platební neschopnosti, uvažuje o sloučení STV 1 a STV 2

Předseda dozorčí komise Rady STV Miroslav Galamboš na posledním zasedání Rady STV varoval, že televize je v platební neschopnosti a stojí před finančním kolapsem. Tuto informaci se snažil přímo ve vysílání STV vyvrátit generální ředitel STV Štefan Nižňanský, který v pondělí promluvil na závěr hlavní zpravodajské relace k divákům. Mnozí komentátoři na Slovensku označili tento projev za zneužití televizní obrazovky, protože Nižňanský komentoval i některé soudní spory STV, aniž by dal prostor druhé straně.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).