Hlavní navigace

Totální výpadek satelitní platformy CS Link

1. 6. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
1. 6. 2008

Úplný výpadek dnes kolem půl šesté večer postihl satelitní platformu CS Link a v době psaní tohoto příspěvku stále trvá. Konkrétně jde o výpadek všech programů České televize, Primy, kanálů Novy, HBO, Public TV, CS Link TV, CS Film a řady dalších. Vyřazena byla také Public TV a hudební televize Óčko. Protože signál těchto televizí je tzv. balován také na pozemní digitální vysílače multiplexu 3, je signál nedostupný také zde. Pokud se počasí neumoudří do devatenácté hodiny, mnozí diváci neuvidí na satelitu ani start nové digitální televize Z 1.

Server DigiZone.cz zjišťoval podrobnosti od Miroslava Klátila, technického ředitele společnosti Trade and Technology, který toho času pobývá na pracovišti CS Linku. Výpadek satelitní platformy je způsoben silnou oblačností mj. nad Kavčími horami, kde je uplink na družice Astra 3A a 1E. Signál z parabol neprojde přes hustá bouřková mračna.

BRAND24

Bez signálu některých kanálů jsou v současné době i zákazníci některých kabelovek, který signál balují.

18:30 – Naskočil obraz na frekv. 12525/V – kanály ČT1, ČT2, ČT24, ČT4 – Sport, TV Prima, TV Noe, Galaxie sport a CS Film.

18:34 – Funkční jsou už i kanály na transpondéru 11992/H. Óčko stále bez signálu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).