Hlavní navigace

Tomáš Magnusek natočí pro TV Barrandov i seriál Stopy života. Opět s Kateřinou Brožovou

24. 6. 2014
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ GALERIE – V příběhu z prostředí psychiatrické léčebny si zahrají samé herecké hvězdy: Josef Abrhám, Libuše Šafránková, Ladislav Frej, Jan Hrušínský, Marek Vašut, Jan Tříska a další

Nejen seriálovou verzi filmové trilogie Bastardi, ale i zcela nový původní seriál Stopy života chystá pro televizi Barrandov režisér Tomáš Magnusek. Natáčení šestnáctidílné série z prostředí psychiatrické léčebny právě probíhá ve vybraných lokacích na Královéhradecku. Autorem scénáře je známý český psychiatr Jan Cimický, televize pro seriál získala samé známé herecké tváře: Josefa Abrháma, Libuši Šafránkovou, Ninu Divíškovou, Ladislava Freje, Jana Hrušínského, Jana Kačera, Kateřinu Macháčkovou, Marka Vašuta, Jana Třísku a pochopitelně Kateřinu Brožovou.

K TÉMATU: TV Barrandov chystá seriálovou verzi Bastardů, zahraje si v ní Kateřina Brožová

„Stopy života mají dvě dramaturgické linky. První je vždy příběhem osoby, již nepříjemné životní události zavedly na psychiatrické pracoviště, druhá mapuje život a práci lékařů na psychiatrii, kteří danou osobu vyšetřují. Hlavní dějovou linkou seriálu je pak osobní i profesní život primářky psychiatrie Lýdie Kellerové a jejího manžela Marka v podání Kateřiny Brožové a Marka Vašuta,“ uvedla TV Barrandov v oficiální tiskové zprávě. Brožová s Vašutem už na Barrandově ztvárnili hlavní postavy licencovaného seriálu Ona a on, který však nebyl příliš úspěšný.

ČTĚTE TAKÉ: TV Barrandov snížila základní jmění o miliardu korun a změnila svoje stanovy

„Televize Barrandov dosud nikdy divákovi nenabídla tak výpravný vlastní seriál. Jsme pyšní, že naší premiérou jsou právě Stopy života. Naše televize tak po připravovaném seriálu Bastardi prohloubí svoji spolupráci s talentovaným tvůrcem a režisérem Tomášem Magnuskem,“ prohlásil majitel TV Barrandov Jaromír Soukup. „Jan Cimický na základě vlastní praxe napsal dech beroucí příběhy lidí v zoufalé životní situaci a Tomáš Magnusek je dokázal zobrazit tak věrně, že nedokoukat je bude takřka nemožné,“ dodala generální ředitelka stanice Marcela Hrdá.

BRAND24

První klapka Stop života padla již loni v lednu, kdy Tomáš Magnusek natočil pilotní díl. Po víc než roční pauze pak navázal letos v únoru. „Vzniká celkem 16 dílů a počítáme s tím, že točit budeme až do března roku 2015,“ prozradil režisér. Stopy života se ale na TV Barrandov objeví již letos na podzim, kdy televize odvysílá prvních osm dílů. Dalších osm epizod plánuje nasadit do jarního schématu. „Je to opravdu originální projekt. Nejde o klasický vztahový  seriál, ale setkáme se se všemi možnými  situacemi, do kterých se člověk v životě může dostat, a to většinou kvůli někomu jinému,“ uvedl Magnusek.

„Musím říct, že toto natáčení mě vážně baví. Je skutečně zatím nejlepší, jaké jsem kdy zažil. Výborná látka, skvělí herci a fajn kolektiv. I když o adrenalin také není nouze, třeba ve chvíli, kdy musím nechat umřít jednu z postav,“ dodal režisér, který začíná být pro TV Barrandov klíčovým spolupracovníkem. Jeho další seriál Bastardi, pro který během léta dotočí několik nefilmových scén, chce televize nasadit do vysílání rovněž letos na podzim. Také v něm jednu z rolí ztvární Kateřina Brožová, jež má na TV Barrandov už vlastní magazín Exkluziv a vystupuje v několika zábavných pořadech.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).