Hlavní navigace

Termín vypnutí analogu v Domažlicích bude známý nejdřív v dubnu

4. 1. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
4. 1. 2007

Kdy přijdou televizní diváci na Domažlicku o analogový signál dvou programů České televize a Novy? Neoficiální informace hovoří o červnu, konkrétní datum ale podle Českého telekomunikačního úřadu (ČTÚ) zatím neexistuje.

BRAND24

Zatím jsme se na něm nedohodli, potvrzuje předseda Rady ČTÚ Pavel Dvořák. Příští týden máme setkání s Radiokomuni­kacemi, a na něm bych se o tom chtěl začít bavit. Provozujeme společné měření dosahu digitálního vysílání na Domažlicku a průběžně si ho takto vyhodnocujeme. Myslím, že dříve než do konce prvního kvartálu nelze očekávat žádné datum vypnutí analogu v tomto regionu. Jak dále dodal, nadále platí předpoklad, že analogové vysílání na Domažlicku skončí do konce prvního pololetí.

Mělo by se to stihnout, protože pak bude spousta práce se zapnutím digitálního vysílání v Ústí nad Labem, řekl Dvořák serveru DigiZone.cz. Vypínání analogových kmitočtů se ale televize brání. Problematické jednání se čeká především s Novou. Nemůže se stát, že analogové vysílání na Domažlicku nakonec ukončí pouze program ČT 2, jehož analogový signál na kanálu 12 ruší digitální vysílání v Německu? Teoreticky je to možné, ale je to scénář, který nepromýšlíme. Tudy cesta nevede, říká Pavel Dvořák.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).