Hlavní navigace

Televizní tipy na úterý: Zoufalci, Dlouhý, Široký a Krátkozraký a Sanctum

22. 3. 2016
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: ČT
UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v rámci naší pravidelné rubriky.

Každý den nabízíme výběr několika zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a omezuje se především na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, učiňte tak prosím v diskusi pod tímto článkem.

ČT 2, 20:00 – záznam divadelního představení Dlouhý, Široký a Krátkozraký – Stejně jako většina ostatních představení Divadla Járy Cimrmana sestává i toto z odborné části o životě a díle velkého Járy a části s ucelenějším zpracováním. První část tak tvoří rozsáhlejší přednáška „Cimrmanovacesta za českou pohádkou“. (Česká republika, 2006)

Nova Cinema, 20:00 – thriller Sanctum – špičkový potápěč věnoval průzkumu jeskyní v jižním Pacifiku již mnoho měsíců. Když je ale východ nečekaně zatopen vodou, je jeho tým nucen nalézt cestu ven složitým podvodním labyrintem. Velmi záhy si musí odpovědět na nevyhnutelnou otázku: „Dokážou přežít, nebo jsou uvězněni navždy?“ (Sanctum, USA, Austrálie, 2011)

ČT art, 21:10 – drama Moderato cantabile – Anne je žena znuděná životem. Jednoho dne je svědkem vraždy v baru, kterou spáchal její přítel, a krátce nato se setkává s mladým mužem, nezaměstnaným dělníkem, s nímž nalezne společné téma – vražda a její okolnosti. Jejich debaty postupně přerůstají ve vztah i přes propastné rozdíly sociálního prostředí. (Moderato cantabile: Storia di uno strano amore, Francie, Itálie, 1960)

ČT 2, 22:25 – komediální drama Zoufalci – Kdysi spolu studovali a postupně se všichni přestěhovali z Jablonce do Prahy. Po společném setkání na večírku ve svém rodném městě je jim jedno jasné – vědí, co v životě nechtějí, ale zároveň ještě nepřišli na to, co by chtěli. (Zoufalci, Česko, 2009)

BRAND24

Prima Max, 22:50 – thriller Noci s nepřítelem – Když si Laura brala Martina, neměla potuchy o hloubce jeho kruté vášně. Navenek jsou ideální pár, ale věci nejsou takové, jak se zdají. Aby unikla strašlivé noční můře, je schopna riskovat cokoli – i svůj život. (Sleeping with the Enemy, USA, 1991)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).