Hlavní navigace

Televizní tipy na úterý: Milenci a vrazi, 2012: Apokalypsa a slalom mužů

24. 1. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
24. 1. 2012

UVNITŘ VIDEO Pokud se chystáte dnešní večer strávit před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů. Každý den odpoledne vám nabízíme výběr pěti zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a neomezuje se jen na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • ČT 1, 20:00 – film Milenci a vrazi – Filmová adaptace slavného románu Vladimíra Párala je hořkým obrazem koloběhu lidské touhy po požitcích, moci, majetku i panoramatickým záběrem opakujících se situací dějin moderní společnosti. Český film (2004) režiséra Viktora Polesného.
  • Nova Cinema, 20:00 – komedie Báječní muži na létajících strojích – V prvním desetiletí 20. století vypsal anglický deník Daily Post závod aviatiků, jehož trasa byla naplánována z Londýna přes lamanšský průliv do Paříže. Závod vzbudí velký zájem a přihlásí se na něj letci z Anglie, Francie a Německa, Ameriky, Itálie i Japonska. Ač povahově různí, všichni pilně trénují, ale někteří také intrikují a přemýšlejí, jak vyřadit z provozu stroje soupeřů. Americká dobrodružná komedie (1965).
  • Prima Cool, 20:15 – dokument 2012: Apokalypsa – Už 21. prosince 2012 údajně přijde konec světa. Velkolepý dokument od Discovery s působivými trikovými záběry spekuluje, jestli s námi skoncuje masivní sluneční bouře, přepólování Země, supervulkány nebo se nám příroda pomstí úplně jinak? Americký dokument (2011).
  • ČT 4, 20:40 – Světový pohár ve sjezdovém lyžování v Rakousku – Přímý přenos druhého kola slalomu mužů z rakouského Schladmingu.
  • ČT 2, 22:05 – film Muž, který plakal – Rusko, 1927. Tatínek malé Fegele odjíždí do Ameriky s tím, že se později pro rodinu vrátí. Vesnice se však stane terčem pogromu a holčička se na útěku nedopatřením dostane na loď, která místo do Ameriky pluje do Anglie. Po letech je díky svému pěveckému nadání přijata do pařížského uměleckého souboru a seznámí se s ambiciózní ruskou tanečnicí Lolou. Britsko-francouzský film (2000).

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).