Hlavní navigace

Televizní tipy na úterý: Liga mistrů s Plzní, Gangy New Yorku a Všichni dobří rodáci

17. 9. 2013
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEA Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v naší každodenní rubrice.

Každý den vám nabízíme výběr pěti zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a neomezuje se jen na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • Prima Zoom, 20:00 – dokument Záhada čínských mumií – V Tarimské pánvi na západě Číny byly před časem objeveny mumie s indoevropskými rysy staré více než 3000 let. Dosud se mělo za to, že se Čína vyvíjela samostatně. Odkud tito lidé pocházeli a jak se sem dostali? Americký dokument (2007)
  • Prima Cool, 20:15 – Liga mistrů: Viktoria Plzeň – Manchester City – Přímý přenos vybraného utkání 1. kola skupinové fáze Ligy mistrů
  • Nova Cinema, 22:00 – historické drama Gangy New Yorku - Film Martina Scorseseho Gangy New Yorku se odehrává v 60. letech 19. století na jihu Manhattanu. Občanská válka je v plném proudu a Amerika stojí na pokraji chaosu. Pro chudé obyvatele New Yorku to však není jediná válka – druhá se odehrává přímo v ulicích za jejich okny. Jejich domovem je čtvrť Five Points – jedna z nejchudších čtvrtí v celé Americe, která je sužována neustálými boji mezi znepřátelenými gangy, usilujícími o nadvládu v ulicích. Čtvrť plná bídy a zločinu, která se stala magnetem pro aktivity podsvětí. Americko-italské historické drama (2002)
  • CS Film, 22:00 – komediální drama Všichni dobří rodáci - Režisér Vojtěch Jasný sbíral materiál pro Rodáky od roku 1946. Spolu s Kachyňovou a Procházkovou Nocí nevěsty přinesl pravdivé svědectví o poválečných osudech vesnice, především o dramatickém přelomu padesátých let Je to jeden z nejkrásnějších a myšlenkově nejhlubších filmů v celé historii naší kinematografie. Mnoho let byl pečlivě ukryt v trezoru, ale přesto mezi lidmi koloval na stovkách videokazet. Není to pouhé popisné vyprávění, ale básnické převyprávění dramatických lidských osudů, které se dostaly do konfliktu s mocí, násilím a krutostí. Vojtěch Jasný ve filmu, který mu mimo jiné přinesl cenu za režii z MFF v Cannes 1968, poskytl mimořádnou příležitost plejádě našich hereckých osobností a životní roli nabídl především Radoslavu Brzobohatému. Československé komediální drama (1968)
  • ČT 1, 22:35 – komedie Dědečkem proti své vůli - Populární komedie o starostech továrníka s narůstajícím věkem a se zamilovaným synem. Československá komedie (1939)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).