Hlavní navigace

Televizní tipy na úterý: Hercule Poirot: Smrt na Nilu, Yuma nebo M.A.S.H: Na shledanou, sbohem a amen

7. 3. 2017
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: ČT
UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v rámci naší pravidelné rubriky.

Každý den nabízíme výběr několika zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a omezuje se především na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, učiňte tak prosím v diskusi pod tímto článkem.

  • Prima Max, 20:15 – komediální drama M.A.S.H: Na shledanou, sbohem a amen – Ačkoli zpráv o blížícím se konci války rychle přibývá, v táboře mobilní polní nemocnice 4077 má personál plné ruce práce. S uprchlíky, válečnými zajatci a raněnými vojáky, kterých je velké množství, jak se obě strany snaží před uzavřením příměří nabýt co největší převahy. Hawkeye se po smrti svého přítele nervově zhroutil a byl poslán na psychiatrii, kde se mu snaží pomoci dr. Sidney Freedman. Také ostatní mají v posledních dnech války plno starostí. B. J. je odhodlán vrátit se zpět tak, aby stihl narozeniny své dcery, Klinger si dělá starosti se Soon-Lee, která se pokouší najít své rodiče. Život tábora navíc naruší tank… (M.A.S.H: Goodbye, Farewell and Amen, USA, 1983)

  • ČT art, 21:05 – krimi drama Yuma – Začínají devadesátá léta, život v polsko-německém pohraničí se však po pádu železné opony zatím nijak zvlášť nezměnil. Dvacátníka Zygu (Jakub Gierszał) už nebaví dívat se na módní výstřelky a západní vymoženosti jen v barevných časopisech. Spolu s kamarády se rozhodne rozzářit život v ospalém šedém městečku a sobě i jeho obyvatelům trochu přilepšit. Západoněmecké obchody přetékající zbožím jsou pro mladíky přece jen příliš velkým lákadlem… (Polsko, ČR, 2012)

  • ČT1, 21:40 – detektivka Hercule Poirot: Smrt na Nilu – Mladá bohatá dědička Linnet Ridgewayová přijíždí do svého nového domu. Její přítelkyně Jacqueline de Belfortová jí chce představit svého snoubence Simona a v této chvíli ještě netuší, že si místo ní Simon brzy povede k oltáři Linnet. Mladí manželé hodlají strávit líbánky v Egyptě a zaplatí si i luxusní plavbu po Nilu. Když spolu před odplutím navštěvují pyramidy, opět jako už mnohokrát během jejich svatební cesty se objeví Jackie, která je všude pronásleduje. V průběhu cesty se ukazuje, že téměř každý z pasažérů má na Linnet z toho či onoho důvodu spadeno. Pak už berou události rychlý spád… (Poirot: Death on the Nile, Velká Británie, 2004)

Nova Cinema, 22:00 – psychologický thriller Krásná řeznice – Film podle skutečného příběhu Susan Wrightové, krásné mladé manželky a dvojnásobné matky, která zabila svého zdánlivě perfektního manžela. Vše se stalo u nich doma v Houstonu po letech údajného zneužívání. (Blue-Eyed Butcher, USA, 2012)

BRAND24

  • Prima Max, 22:50 – akční Strážce hranice – Jednotka amerických zvláštních sil se rozhodla vydat se na dráhu zločinu a chystá se do Spojených států propašovat heroin v hodnotě 35 milionů dolarů. Do cesty se jí ale staví agent pohraniční stráže Jack Robideaux (Jean-Claude Van Damme), který dříve pracoval na newyorském oddělení vražd. Přestože po něm jdou sebevražední atentátníci, krutí sadisté i zrádní úředníci na obou stranách hranice, Jack s nimi nemá žádné slitování. Osamocen se pouští do nebezpečného boje s mocným kartelem. (The Shepherd, USA, 2008)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).