Hlavní navigace

Televizní tipy na úterý: Cooganův trik, Kašpárek a Svatá válka

18. 6. 2013
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v naší každodenní rubrice

Každý den vám nabízíme výběr pěti zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a neomezuje se jen na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • CS Film, 20:00 – drama Svět nic neví - Děj se odehrává v česko-německém pohraničí v roce 1938. Hrdina Tomáš Jakl se ožení, ale manželství není příliš šťasné a rozpadá se. Jeho německý přítel ho donutí ke vstupu do nacistické strany. Československé drama (1987)
  • Prima Zoom, 20:00 – dokument Svatá válka - V médiích se často objevuje slovní spojení „svatá válka“, ale co to vlastně je? Odhalte mnohasetletou historii střetů vyznavačů islámu se západním světem. Od jejich vylodění na Pyrenejském poloostrově až po současnost. Německý dokument (2011)
  • Nova Cinema, 20:00 – akční komedie Kašpárek – Neodolatelný podvodník bez váhání souhlasí, když ho v letadle do Benátek požádá neznámý muž, aby mu pronesl přes celnici kufřík. Jenže netuší, že je v něm mikrofilm zabudovaný do obyčejného zapalovače a od té chvíle se stává terčem nejen žen, ale i záhadné mafie a tajné policie. Francouzsko-italská akční komedie (1980)
  • ČT 2, 20:50 – investigativní cyklus Stopy, fakta, tajemství - Jean Marais nebo Jan Mareš. Je slavný francouzský herec tak trochu Čech? Reportér Stanislav Motl pátrá v dokumentárním cyklu České televize po záhadách a neznámých historických souvislostech. Český dokumentární cyklus (2013)
  • ČT 2, 22:20 – akční krimi Cooganův trik - Film ve westernovém stylu z New Yorku šedesátých let, vypráví o arizonském šerifovi, který doprovází vězně vydaného spravednosti, a ztratí ho v betonových kaňonech Manhattanu. Eastwoodův nevyzpytatelný a nebezpečný muž ze západu ho musí najít a při tom potkává různé pasáky, zloděje, mladé hippie a policajty. není překvapením, že tento snímek patří k Siegelovým nejzábavnějším a zároveň nejnásilnějším. Společně s filmem Madigan je skvělou studií života ve městě a individualismu. Cooganův trik je, na rozdíl od svého předchůdce, uvolněnější a nabízí širokou paletu charakterů a míst. Americké akční krimi (1968)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).