Hlavní navigace

Televizní tipy na středu: Trabantem z Austrálie do Asie, Tahle země není pro starý a 1864

7. 9. 2016
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: ČT
UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v rámci naší pravidelné rubriky.

Každý den nabízíme výběr několika zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a omezuje se především na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, učiňte tak prosím v diskusi pod tímto článkem.

  • Jednotka, 20:30 – thriller Vojna policajtov – Režisér Olivier Marchal, sám bývalý policista, natočil příběh na základě skutečných událostí a situoval ho na slavné Nábřeží Zlatníků 36, do sídla pařížské policie. Právě tam začíná drama dvou policistů Léa Vrinkse a Denise Kleina, které kromě příslušnosti k různým útvarům dělí i rozdílný postoj k práci. (Válka policajtů, 36 Quai des Orfèvres, Francie, 2004)

  • ČT2, 21:30 – dokument Trabantem z Austrálie do Asie (1/12) – Tentokrát Dan přizve do česko-polsko-slovenského týmu dobrodruhů také svou přítelkyni, motorkářku Dominiku a dva majitele invalidních vozíků – Jakuba a Kristínu. Dan shání vozidla, Dominika se seznamuje s čezetou, posádka absolvuje první pokusné jízdy a seznamování s novými členy. Konečně je tu slavnostní start, první závada na čezetě, naložení žlutého cirkusu do kontejneru a – odlet! Video z „Trabantem Jižní Amerikou“. (Česko, 2016)

  • ČT art, 21:40 – historický seriál 1864 (1/8) – Nechali se přesvědčit, že jsou vyvolený národ, ale čekal je krutý střet s realitou. Výpravný seriál o lidských osudech na pozadí největší porážky v dánských dějinách. Ústředním tématem je druhá šlesvická válka. (1864, Dánsko, 2014)

BRAND24

  • Nova, 23:05 – thriller Tahle země není pro starý – Původně si chtěl Lleywelyn Moss v noci jenom zalovit. Jenže v místech, kde se prázdná pustina dělí díky hraničním kamenům na Texas a Mexiko, měl „štěstí“ na jiný úlovek. Mezi zkrvavenými těly v rozstřílených autech leželo několik balíků čistého heroinu a dva miliony dolarů v hotovosti… (No Country for Old Men, USA, 2007)

  • Prima Max, 23:05 – akční drama Království – Tým vedený speciálním agentem FBI Ronaldem Fleurym má za úkol v Rijádu najít a zlikvidovat jednu z klíčových buněk džihádu, která má na svědomí nedávný útok na Američany pracující v Saúdské Arábii. Musí se potýkat nejen se svým nelehkým úkolem, ale i s místními zákonodárnými jednotkami, které nejsou takovým přínosem, jak se zprvu zdálo. (The Kingdom, USA / Německo, 2007)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).