Hlavní navigace

Televizní tipy na středu: Řeka, Lov lososů v Jemenu nebo Tajemství Divadla Sklep

12. 4. 2017
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: ČT
UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v rámci naší pravidelné rubriky.

Každý den nabízíme výběr několika zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a omezuje se především na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, učiňte tak prosím v diskusi pod tímto článkem.

  • Nova Cinema, 20:00 – drama Lov lososů v Jemenu – Expert na vodní flóru a faunu obdrží e-mail od finanční skupiny zastupující bohatého jemenského šejka, který v něm žádá o pomoc v projektu na vysazení lososů v Jemenu. (Salmon Fishing in the Yemen, Velká Británie, 2011)

  • Prima Max, 20:15 – drama Řeka – Tom a Mae Garveyovi žijí se svými dvěma dětmi v Tennessee, kde se v době hospodářské krize pokoušejí uživit farmařením. Jejich farma stojí poblíž řeky, která na jedné straně dává jejich polím potřebnou vláhu, na druhé straně však neustále hrozí záplavami, které by mohly úrodu zničit. Navíc se objeví člověk, který se rozhodne zemědělce kolem řeky zlikvidovat, aby mohl levně skoupit jejich pozemky a draze je prodat vládě. (The River, USA, 1984)

  • ČT art, 20:20 – dokument Tajemství Divadla Sklep – Příběh legendárního divadelního souboru připomenou ukázky z proslulých skečů, písniček i filmů a také vzpomínky osobností, které se na zrození „sklepáckého“ fenoménu během pětačtyřiceti let podílely. A to včetně jeho zakladatelů – architekta a herce Davida Vávry a režiséra a herce Milana Šteindlera, který v těchto dnech slaví 60. narozeniny.

BRAND24

  • Kino Barrandov, 20:20 – komedie Don Camillo – Hlavním hrdinou bláznivého příběhu je svérázný služebník církve Terence Hill, který své ovečky na italském venkově objíždí na terénním motocyklu, ve chvílích volna trénuje místní fotbalovou jedenáctku a žádná ze světských radostí mu není cizí. Proti němu stojí jeho věčný soupeř, místní starosta Peppone, který hájí barvy italské komunistické strany. Oba zarytě bojují o přízeň místních lidí a používají k tomu všechny možné i nemožné metody. (Itálie, 1983)

  • Nova Cinema, 22:10 – komediální drama Taková zvláštní rodinka – Royal Tenenbaum a jeho žena Etheline vychovávají dva vlastní syny a adoptovanou dceru. Všechny děti jsou velice nadané, při troše nadsázky by se dalo říci geniální. Jednoho dne však Royal, gurmán života a milovník žen, rodinu opustí, což, jak se později ukáže, poznamená jeho potomky víc, než by si kdo myslel. Uplyne dvacet let a najednou se objeví na scéně zestárlý… (The Royal Tenenbaums, USA, 2001)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).