Hlavní navigace

Televizní tipy na středu: Císařův pekař, Mistři piva, Země nikoho a Plamen a Citron

23. 5. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

UVNITŘ VIDEA Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v naší každodenní rubrice.

Každý den vám nabízíme výběr pěti zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a neomezuje se jen na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • Nova, 20:00 – komedie Císařův pekař – Stárnoucí císař Rudolf II. se místo plnění vladařských povinností snaží odhalit tajemství energie oživující legendárního Golema. Česká komedie (1951).
  • HBO, 20:00 – drama Cinema verite – Film nahlíží do zákulisí televizního pořadu An American Family, který dokumentoval život rodiny Loudových na počátku sedmdesátých let. Obyčejní obyvatelé Santa Barbary se stali senzací. Právě tehdy vznikl nový televizní žánr: reality show. Americké drama (2011).
  • Discovery Channel, 20:05 – dokument Mistři piva – Sam vyráží do Egypta, kde se chce pokusit uvařit starověké pivo. Pivovar Dogfish Head Brewery začíná produkovat pivo Chateau Jiahu dle 9000 let staré čínské receptury. Americký dokument (2010).
  • Film+, 21:15 – válečná komedie Země nikoho – Satirický příběh dvou vojáků z nepřátelských táborů se odehrává uprostřed války v Bosně v roce 1993. Bosenský voják Čiki a jeho těžce zraněný druh se octnou se srbským vojákem Ninem v zákopu mezi nepřátelskými liniemi na území nazývaném země nikoho. Padají urážky a výčitky, zdá se, že hádka o to, který národ rozpoutal kruh násilí, nikdy neskončí. Francouzsko-italsko-bosenskosrbsko-slovinská válečná komedie (2001).
  • ČT 2, 22:20 – thriller Plamen a Citron – Děj nákladné evropské koprodukce vychází z reálných událostí okolo dánského protinacistického odboje za druhé světové války. Plamen a Citron byly přezdívky dvou nejaktivnějších členů skupiny Holger Danske, kteří se specializovali na likvidaci kolaborantů a sabotáže. Dánský thriller (2008).

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).