Hlavní navigace

Televizní tipy na sobotu: Velká pardubická, Brutální Nikita, Proč? a Harry Potter

13. 10. 2012
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEA Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v naší každodenní rubrice.

Každý den vám nabízíme výběr pěti zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a neomezuje se jen na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • ČT Sport, 11:25 – 122. Velká pardubická s Českou pojišťovnou - Přímý přenos největšího dostihového mítinku v Česku, jehož vrcholem je nejtěžší překážkový dostih na evropském kontinentu.
  • Prima family, 20:00 – dobrodružná akční fantasy komedie Piráti z Karibiku: Truhla mrtvého muže – Kapitánu Jacku Sparrowovi (Johnny Depp) se sice podařilo zlomit prokletí Černé perly, avšak nyní musí čelit mnohem děsivější hrozbě – ukáže se, že Jack se upsal krví legendárnímu Davymu Jonesovi, který je vládcem oceánských hlubin a kapitánem tajemné lodě Bludný Holanďan. Pokud se Jackovi nepodaří najít způsob jak se z této dohody vyvázat, bude nucen strávit celý posmrtný život jako otrok v Jonesových službách. Americká dobrodružná akční fantasy komedie (2006)
  • Nova, 20:20 – dobrodružné fantasy Harry Potter a Princ dvojí krve – Povzbuzeni návratem Lorda Voldemorta působí Smrtijedi spoušť jak ve světě mudlů, tak ve světě kouzelníků a Bradavice už dávno nejsou tím bezpečným místem, jakým kdysi bývaly. Harry má podezření, že nebezpečí je přímo v Bradavicích, ale Brumbál se soustředí na přípravu na poslední bitvu, která se rychle blíží. Potřebuje, aby mu Harry pomohl odkrýt důležitý klíč, který vede k rozuzlení Voldemortovy obrany – rozhodující informaci ale zná jen bývalý bradavický profesor Horác Křiklan. Britsko-americké dobrodružné fantasy (2009)
  • ČT 2, 22:00 – thriller a romantické krimi drama Brutální Nikita – Členka pankáčské bandy Nikita zabije při vykrádání lékárny policistu. Je odsouzena na doživotí. Dostává však nečekanou nabídku – smrt nebo výcvik a práci v tajné službě. Francouzský thriller Brutální Nikita patří mezi nejúspěšnější francouzské thrillery minulého století. Režisér Luc Besson dal právě tímto snímkem najevo, kam míří jeho tvůrčí ambice i kariéra. Představitelka hlavní role Anne Parillaudová získala za svůj výkon prestižní francouzské filmové ocenění – Césara.
  • CS Film, 22:00 – sportovní drama Proč? – Anketa o projevech fotbalových fanoušků se prolíná s rekonstrukcí skutečného případu, kdy skupina převážně mladistvých vlajkonošů zdemolovala vlakovou soupravu a ohrožovala životy průvodčí a cestujících. Působivá, i když poněkud zdrženlivě kritická společenská polemika. Titul velmi typický pro dobu svého vzniku. Československé sportovní drama (1987)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).