Hlavní navigace

Televizní tipy na sobotu: Surfařka, klasičtí Tři mušketýři a Bídníci z roku 1982

3. 8. 2013
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEA Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v naší každodenní rubrice.

Každý den vám nabízíme výběr pěti zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a neomezuje se jen na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • Nova, 20:20 – drama Surfařka - Dospívající surfařka bojuje sama se sebou. Po děsivém útoku žraloka, jenž ji připravil o levou ruku, se odhodlává vrátit se zpět do oceánu. Toto inspirativní drama bylo natočeno podle skutečného příběhu. Americké drama (2011)
  • STV 2, 21:45 – drama Červená pustina - Závěrečná část „tetralogie citů“ je Antonioniho prvním barevným filmem. Barvu v něm funkčně využívá k zachycení psychózy hlavní hrdinky, trpící po autonehodě chronickou úzkostí a depresemi. Děj je zasazen do okolí průmyslovým rozvojem zdevastované Ravenny, kde žije hlavní hrdinka Guillian, manželka ředitele továrny. Snaží se své psychické problémy před manželem skrývat a najít uplatnění v podnikání s interiérovými doplňky. Manžel, práce, přátelé, ani milenec jí však nepomohou najít životní uspokojení a tak upadá stále hlouběji a hlouběji do své nemoci. Antonionimu se ve filmu podařilo zachytit existenciální ztracení moderního člověka a bezcílnost komfortního měšťáckého života. Italsko-francouzské drama (1964)
  • Nova Cinema, 21:50 – válečné drama Ve službách legie – Americkému vojákovi Joshuovi Roseovi, členovi diplomatického sboru ve Francii, zahyne žena a syn při bombovém útoku vedeném muslimy. Zdrcený muž bere spravedlnost do svých rukou a v nejbližší mešitě postřílí několik lidí. Kolega, který tomu nedokázal zabránit, mu pomůže utéci a spolu s ním vstoupí do cizinecké legie. Americké válečné drama (1998)
  • ČT 1, 21:50 – drama Bídníci – Hrdinou Bídníků je Jean Valjean, který byl poslán na galeje pro krádež chleba. Jeho trest, jenž byl navyšován marnými pokusy o útěk, vypršel po devatenácti letech. Snad by mu zbývala jen cesta zločinu, kdyby mu biskup Myriel neukázal správnou cestu.Z Jeana Valjeana se po letech tvrdé práce stává starosta a bohatý muž, který nikdy nezapomněl na svou minulost ani na toho, kdo jeho srdce otevřel lidství a soucitu s ubohými a bídnými.V hlavních rolích Jeane Valjeana a inspektora Javerta se setkaly dva jedinečné hlasy naší herecké scény Alois Švehlík a Jan Vlasák. Francouzské drama (1982)
  • TV Barrandov, 22:00 – dobrodružný film Tři mušketýři: Pomsta Milady de Winter - Mladý šlechtic d'Artagnan opustil rodné Gaskoňsko, aby se v Paříži pokusil vstoupit do sboru královských mušketýrů, sloužících králi Ludvíku XIII. Už cestou se však střetne v souboji s neznámým šlechticem, který by ho porazil, kdyby nezasáhl vychytralý Planchet, jehož pak vděčný d'Artagnan přijme do svých služeb. Když pak v Paříži opět pronásleduje neznámého šlechtice, dostane se postupně do sporu se třemi mušketýry Athosem, Porthosem a Aramisem, kteří ho postupně vyzývají k souboji. Francouzsko-italský dobrodružný film (1961)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).