Hlavní navigace

Televizní tipy na sobotu: Postradatelní 2, Princ z Persie a Nebožtíci přejí lásce

21. 9. 2013
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEA Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v naší každodenní rubrice.

Každý den vám nabízíme výběr pěti zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a neomezuje se jen na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • CS Film, 16:00 – scifi drama Krakatit - Horečnaté představy zraněného a nemocného ing. Prokopa, jehož vynález neobyčejně silné třaskaviny se ocitl v rukou válečných štváčů. Aktualizovaný přepis fantastického románu Karla Čapka se po formální stránce inspiroval francouzskými filmy z konce 4O.let. Režisér Otakar Vávra se k předloze vrátil ještě jednou, ale Temné slunce bylo už viditelným uměleckým nezdarem. Francouzská herečka Florence Marlyová pocházela z Olomouce a původně se jmenovala Hana Smékalová. Od konce 30. let se objevila v mnoha francouzských filmech, některé se hrály i u nás (např. Zvonokosy). Československé scifi drama (1948)
  • Prima, 20:15 – akční fantasy Princ z Persie: Písky času - Mladý Dastan vyrůstal na ulici do doby, než si ho jednoho dne král Sharaman vybral za svého syna. Díky tomu dostane jako dospělý možnost spojit se s princeznou Taminou, která střeží kouzelnou dýku, s jejíž pomocí lze cestovat v čase. A tu musejí společně ochránit před temnými silami. Americké akční fantasy (2010)
  • Fanda, 22:00 – krimi drama a thriller Mr. Brooks - Nikdo netuší, že dokonalý manažer a milující otec žije dvojí život. Navenek spořádaný muž se v noci pohybuje po městě jako nekompromisní vrah, po kterém nezůstávají žádné stopy. Americké krimi drama a thriller (2007)
  • ČT 1, 22:10 – romantická komedie Nebožtíci přejí lásce - V romantické komedii kinematografické legendy a držitele sedmi Oscarů, režiséra Billyho Wildera, odjíždí Jack Lemmon v roli starostlivého syna pro tělo svého otce, který zahynul v Evropě. Po příjezdu do Itálie však rychle zjišťuje, že jeho rodič nebyl zdaleka takové neviňátko, jak se tvářil. Americko-italská romantická komedie (1972)
  • Nova, 22:25 – akční dobrodružný thriller Postradatelní 2 - Stará známá banda Postradatelných se dá opět dohromady poté, co jim tajný agent CIA zadá zdánlivě jednoduchou zakázku. Rutinní mise se ale zkomplikuje a když je jeden z jejich týmu brutálně zavražděn, muži se vydávají na krutou a krvavou cestu pomsty. Akční dobrodružný thriller (2012)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).