Hlavní navigace

Televizní tipy na sobotu: Podraz, Bony a klid, Rallye smrti a Indiana Jones

27. 10. 2012
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEA Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v naší každodenní rubrice.

Každý den vám nabízíme výběr pěti zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a neomezuje se jen na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • ČT Sport, 18:00 – FK Baumit Jablonec – SK Slavia Praha - Přímý přenos utkání Gambrinus ligy
  • Nova, 20:20 – dobrodružný akční snímek Indiana Jones a dobyvatelé ztracené archy - Rok 1936, Amazon/Tibet/Egypt. Legendární filmoví tvůrci, Steven Spielberg a George Lucas spojili své talenty a vytvořili Indiana Jonese, archeologa dovedně se ohánějícího bičem. Indy (Harrison Ford) je pověřen vládou Spojených států, aby našel Archu úmluvy se zvláštní mystickou silou, kterou chtějí získat pro své nekalé cíle nacisté. Indy uzavírá spojenectví s Marion Ravenwood a tato dvojice spolu prožívá jedno strhující dobrodružství za druhým. Indiana Jones se rychle stal jedním z nejpopulárnějších filmových hrdinů. Americký dobrodružný akční film (1981)
  • ČT 1, 21:45 – krimi drama a komedie Podraz - Robert Redford a Paul Newman v legendární filmu o jednom geniálním dostihovém podrazu. Film je příběhem o přátelství dvou roztomilých podvodníků. Johny, malý šikovný podvodník a jeho kumpán Luther omylem okradou poslíčka, který pracuje pro jednoho z největších a nejuznávanějších gangsterů – Lonnegana. Lonneganovi lidé však na odplatu Luthera zabijí a Johny s Henrym si naplánují ještě rafinovanější přepadení, aby Lonnegana úplně zlikvidovali. Americké krimi drama a komedie (1973)
  • CS Film, 22:00 – drama Bony a klid - Cesta důvěřivého chlapce z malého města mezi překupníky valut a za mříže je vylíčena se znalostí problematiky a dobových reálií, kterou autor námětu nabyl při své reportérské praxi. Špička tohoto žánrového typu, kterou ani režisér Vít Olmer svými následujícími filmy nepřekonal. Velká životní role Jana Potměšila, Roman Skamene se našel ve výrazné figurce veksláka. Československé drama (1987)
  • Prima family, 22:45 – akční scifi thriller Rallye smrti - Internetové stránky projektu Rallye smrti patří mezi ty nejnavštěvovanější. Běží na nich online přenos nejbrutálnějších automobilových závodů v historii. Jejich aktéry jsou „obyvatelé“ jedné z nejtěžších amerických věznic. Pravidla jsou jednoduchá – rychle, zběsile a co nejbezohledněji dojet do cíle jako první. Stačí pětkrát vyhrát a místo medaile vám dají svobodu. Prohrát ovšem většinou znamená zemřít – v hořícím vraku auta, pod koly silnějšího soupeře nebo s kulkou v hlavě. Střílení čímkoliv je totiž během závodu povoleno. Paul W. S. Anderson, režisér a producent drsných sérií Vetřelec vs. Predátor a Resident Evil, oprášil populární thriller Death Race 2000, vtiskl mu tempo 21. století a navrch přidal skoro už profesionálního filmového řidiče Jasona Stathama. Americký a německo-britský akční scifi thriller (2008)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).