Hlavní navigace

Televizní tipy na sobotu: Jméno růže, Muž z oceli, a Královna Alžběta: Zlatý věk

20. 2. 2016
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: archiv
AKTUALIZOVÁNO – UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit sobotu před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v rámci naší pravidelné rubriky.

AKTUALIZOVÁNO, 17:20 hod.: ČT 2 dnes od 22 hodin mimořádně zařadí Jméno růže – více zde.

Každý den nabízíme výběr několika zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a omezuje se především na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, učiňte tak prosím v diskusi pod tímto článkem.

Jednotka, 14:05 – romantická klasika Manželé z roku II – Nicolas Philibert byl nalezenec. Vyrostl v rodině obchodníka s vínem a když dospěl, oženil se s jeho dcerou. Ctižádostivé a domýšlivé dívce však prostý Nicolas nestačil, a zakoukala se do bohatého barona. Žárlivý Nicolas barona zabil, a nezbylo mu, než si zachránit život útěkem do Ameriky. Přeplul oceán jako černý pasažér s prázdnou kapsou, ale za chvíli si vedl k oltáři dceru největšího boháče v kraji. Jenže těsně před osudným ano, vyšlo najevo, že Nicolas už má jednu ženu ve Francii… (Les Mariés de l'an II, Francie, Itálie, Rumunsko, 1971)

Prima Max, 16:10 – drama Útěk v řetězech – Snímek je remakem stejnojmenného filmu Stanleyho Kramera z roku 1958, nicméně dějově poměrně věrně sleduje černobílou předlohu. Sledujeme tak drama o dvou uprchlých trestancích spoutaných řetězem, kteří se zprvu nenávidí, ale na svém útěku za svobodou jsou ochotni učinit cokoli, aby přežili – včetně toho stát se přáteli. (Defiant Ones, USA, 1986)

Nova Cinema, 20:00 – historický film Královna Alžběta: Zlatý věk – Postavila se nejmocnější armádě světa. Unikla pokusu o atentát. Kvůli vyššímu zájmu obětovala svou lásku a nechala popravit svou příbuznou. Jmenovala se Alžběta a především díky ní se Británie může chlubit přívlastkem Velká. (Elizabeth: The Golden Age, Velká Británie, Francie, USA, Německo, 2007)

Nova, 20:20 – akční fantasy Muž z oceli – Mladý chlapec zjistí, že má mimořádné schopnosti a že není z této planety. Jako mladý muž se vydá na cestu za zjištěním, odkud pochází a s jakým záměrem byl vyslán na Zemi. Ale hrdina, který má zachránit svět před zničením a stát se symbolem naděje pro celé lidstvo, se v něm teprve musí objevit. (Man of Steel, USA, Kanada, Velká Británie, 2013)

BRAND24

ČT 1, 22:05 – komedie Stepující stonožka – Cestu plnou dobrodružství prožívají tři přátelé, kteří se v době okupace Francie rozhodnou před nacisty zachránit vzácnou sochu Venuše. (Le Mille-pattes fait des claquettes, Francie, 1977)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).