Hlavní navigace

Televizní tipy na sobotu: Dnes neumírej, Šest dní, sedm nocí a Zachraňte pana Bankse

4. 6. 2016
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: ČT
UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní den před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v rámci naší pravidelné rubriky.

Každý den nabízíme výběr několika zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a omezuje se především na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, učiňte tak prosím v diskusi pod tímto článkem.

  • Jednotka, 13:40 – western El Dorado – Do městečka přijíždí muž jménem Thorton. Šerif ho zná, a tak se ptá, co tu hodlá dělat. Poté mu vysvětlí, že Jason, za kterým přijel, je darebák, který se snaží nezákonným způsobem získat studnu na pozemku, patřícím početné rodině MacDonaldsových, takže Thorton Jasonovi spolupráci odmítne. Při odjezdu z města se však situace pořádně zamotá… (El Dorado, USA, 1966; hrají: John Wayne, Robert Mitchum)

  • Nova Cinema, 14:00 – romantická komedie Šest dní, sedm nocí – On, sešlý pilot hrkavého letadélka, který dobrovolně přijal doživotní vyhnanství v tropickém ráji tichomořských ostrovů. Ona, redaktorka newyorského magazínu pro ženy, která se na týden utrhla z redakce, aby se svým snoubencem strávila dovolenou snů bez každodenních pracovních starostí. Tedy až na malou výjimku. Má dohlédnout na fotografování pro její časopis, které právě probíhá na jednom z tichomořských ostrovů v okolí. Najme si proto Quinna a jeho letadlo. (Six Days Seven Nights, USA, 1998; hrají: Harrison Ford, Anne Heche)

  • ČT 2, 20:00 – bondovka Dnes neumírej – Další nebezpečná mise britského tajného agenta Jamese Bonda začíná na pobřeží v Severní Koreji. V přestrojení za kurýra doručí zásilku s diamanty mladému korejskému plukovníkovi Tan-Sun Moonovi. Ten však agentovu identitu odhalí a v následujícím zběsilém souboji se zřítí ve vodopádu. Za jeho zabití stráví Bond čtrnáct měsíců v korejském vězení, kde je podroben systematickému mučení. (Die Another Day, Velká Británie, USA, 2002; hrají: Pierce Brosnan, Halle Berry)

BRAND24

  • Nova Cinema, 20:00 – životopisný film Zachraňte pana Bankse – Walt Disney dlouhodobě usiluje o filmová práva k psanému románu Mary Poppins. Opakovaně žádá jeho svéráznou autorku P. L. Traversovou o setkání, ale ta hollywoodského velikána po celá léta úspěšně odmítá. Protože si ale uvědomuje, že prodejnost jejích knih klesá a budoucnost je nejistá, v roce 1961 se setkáním souhlasí. (Saving Mr. Banks, USA, Velká Británie, Austrálie, 2013; hrají: Tom Hanks, Emma Thompson, Colin Farrell)

  • Nova, 22:40 – akční sci-fi Terminátor 3: Vzpoura strojů – Od momentu, kdy se Johnovi Connorovi podařilo odvrátit soudný den a zachránit lidstvo, uplynulo deset let. Dnešní mladý Connor i tak žije jinak než většina lidí – je bez domova, bez kreditních karet, bez mobilního telefonu a bez práce. Je bez jakýchkoli záznamů o své existenci. Ze stínu budoucnosti však jednoho dne vystoupí doposud nejvražednější stroj Skynetu, T-X. (Terminator 3: Rise of the Machines, USA, Německo, Velká Británie, 2003; hrají: Arnold Schwarzenegger)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).