Hlavní navigace

Televizní tipy na sobotu: Avatar, Kocour v botách a dokument Elvis Presley!

12. 10. 2013
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v naší každodenní rubrice.

Každý den vám nabízíme výběr pěti zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a neomezuje se jen na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • Nova Cinema, 20:00 – romantické drama Legenda o vášni – Romantický příběh, který se stal legendou sám o sobě. Píše se konec 19. století. Na ranči v opuštěných kopcích Montany žije plukovník Ludlow se svými třemi syny a šťastně je vychovává daleko od krutosti indiánských válek. Do tohoto mužského světa vstupuje Susannah, krásná, inteligentní žena, která vyvolá mezi bratry vášeň a rivalitu a navždy změní jejich osudy. Americké romantické drama (1994)
  • Prima, 20:15 – fantasy film Avatar – Na nově nalezené planetě jménem Pandora objeví posádka na průzkumné misi velmi cenný minerál, který by měl na Zemi nevyčíslitelnou hodnotu. Lidé zde však mohou pobývat pouze v podobě avatarů – genetických dvojníků, jejichž fyzická schránka je stejná jako obyvatel Pandory. Původně vědecký výzkum se ale zvrhne v honbu za vzácným nerostem a idylický svět se ocitá v ohrožení. Americko-britský velkofilm (2009)
  • Nova, 20:20 – animovaná dobrodružná komedie Kocour v botách - V očích obyvatel městečka San Ricarda je Kocour v botách proradným zrádcem, psancem a bezcharakterním lamačem kočičích srdcí. Ale jen on sám ví, že byl očerněn neprávem. Využije proto každé příležitosti, aby svou pověst očistil. Americká animovaná dobrodružná komedie (2011)
  • ČT 1, 22:20 – komedie Vrátný od Maxima - Člověk nemusí studovat a mít vlastní podnik, aby si vydělal těch pár mizerných milionů. Francouzská komedie (1977)

  • ČT art, 23:40 – dokument Elvis Presley! - Elvis Aaron Presley (8.1.1935–16.8.1977) se už během svého života se stal americkou legendou. Přitom nikdo z jeho rodiny neměl muzikantské buňky. Elvis se učil poslechem rádia. Brzy si oblíbil gospel, blues, spirituály, rhythm and blues, ale zajímal ho také žánr country. Uvedl se „podmanivým hlasem bělocha, který zpíval jako černoch". Natočil celkem třicet převážně slabých filmů a více než čtyři sta dodnes působivých hitů. Nakonec se stal ve světě rocku a popu světovou jedničkou. Později jeho autoritu uznali i Beatles, Rolling Stones, Bob Dylan a další. Měl vzrušující hlas a jeho vliv na generace zpěváků i stoupenců rock'n'rollu trvá dál. Americko-britský dokument (2000)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).