Hlavní navigace

Televizní tipy na pondělí: Zkrocení zlé ženy, Temný úsvit a 28 dní poté

30. 1. 2012
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: 115393
30. 1. 2012

UVNITŘ VIDEO Pokud se chystáte dnešní večer strávit před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů. Každý den odpoledne vám nabízíme výběr pěti zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a neomezuje se jen na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • Nova Cinema, 20:00 – film Temný úsvit - V dějinách velkých útěků těžko naleznete příběh, který by se podobal osudu Dietera Denglera, jediného Američana, jenž dokázal uniknout ze zajateckého tábora uprostřed neprostupné laoské džungle. Příběh tohoto amerického vojáka se stal předlohou pro film Temný úsvit, který natočil režisér Werner Herzog. Dieter (Christian Bale) již od dětství snil o tom, že se stane pilotem. Americký akční film s prvky dramatu z roku 2006
  • MGM, 20:00 – film 700 mil v sedle - Píše se rok 1908 a noviny West Press pořádají jezdecký závod na trati dlouhé sedm set mil, na jejímž konci čeká vítěze atraktivní finanční odměna – dva tisíce dolarů. Kdo by odolal tak lákavé odměně? Účastníci musejí na začátku složit také potřebné „zápisné“, dále je čeká už jen vyčerpávající cesta, v níž nestačí jen skvělé jezdecké umění. Předpokládá se rychlá orientace v krajině, přizpůsobivost nevypočítavému počasí, obrovské sebezapření, stejně jako tolerance. Náročný závod tak neustále, vlastně hodinu po hodině, prověřuje schopnosti lidi i koní. Western (USA, 1975)
  • Markíza, 20:15 – film Johnny English - Ve špionážní komedii Johnny English, kterou realizovala britská společnost Working Title pro Universal, se spojily dva ryze britské filmové žánry v jediný celek, jemuž dominuje komediální výkon Rowana Atkinsona. Zajímavé je, že impulsem k napsání scénáře se stala série reklamních spotů, natočených v 90. letech pro kreditní karty Barclaydcard. Právě v nich Rowan Atkinson vytvořil postavu agenta typu „neřízená střela“, který se umí postavit skutečně ke všemu, ale vždycky jen a jen po svém. Akční dobrodružná komedie (Velká Británie, USA; 2003)
  • ČT 2, 21:00 – film Zkrocení zlé ženy - Zfilmována komedie Williama Shakespeara Zkrocení zlé ženy vykresluje průběh zásnub dvou dcer bohatého Padovského šlechtice Baptisty. Pokud se najde ženich pro starší dceru Kateřinu s její nesmírně komplikovanou povahou a podříznutou hlavou jazykem, může si mladší Blanka vybrat ze zástupu zbohatlíků, ucházejících se o její ruku. Do Padovy přichází Petruccio, který má v úmyslu si vyženěným věnem zlepšit svou finanční situaci. Blanky nápadníci zlákají Petrucciho k sňatku s Kateřinou, aby se i jejich cesta k oltáři stala slibnější. Italsko-americká komedie (1967)
  • HBO, HBO HD; 0:05 – film 28 dní poté - Skupinka aktivistů, která bojuje za práva zvířat, vtrhne do laboratoře, kde vědci zkoumají opice infikované vzteklinou. Ochránci pustí opice z klecí ven, ty je okamžitě pokoušou a nakazí. Pracovník kurýrní služby Jim (Cillian Murphy) se probudí v nemocnici z kómatu a zjistí, že budova zeje prázdnotou. Zděšený a osamělý mladý muž nemocnici opustí, aby objevil, že se celý Londýn naprosto vylidnil. Virus zlikvidoval téměř celé město. Sci-fi horor (Velká Británie, USA, Nizozemsko, Francie; 2002)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).