Hlavní navigace

Televizní tipy na pondělí: Vertigo, Jako malé děti a Stará puška

16. 7. 2012
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEA Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v naší každodenní rubrice.

Každý den vám nabízíme výběr pěti zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a neomezuje se jen na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • Nova Sport, 20:00 – 24 hodin Le Mans - Dokument ze slavného vytrvalostního závodu
  • ČT 4, 20:00 – Česko – Rusko - Přímý přenos basketbalového přípravného utkání žen
  • Nova Cinema, 22:10 – film Jako malé děti - Ústřední hráči příběhu tvoří známý milostný trojúhelník, jehož potenciální přítomnost provází většinu manželských soužití od nepaměti. Nová žena v životě ženatého muže znuděného stereotypem a zdaleka už ne tolik překypujícího láskou k choti, které to kdysi před Bohem slíbil. Přidejte k tomu úpěnlivou sexuální potřebu a touhu po novém těle a vyjde vám, že Brad (Patrick Wilson) je v tom se Sarah (Kate Winslet) až po uši. A jeho manželka Kathy (Jennifer Connelly) přitom trpělivě vychovává doma jejich potomka a na manželovy pozdní příchody z práce nahlíží stále s neskrývanou důvěrou v oku. Brzy se však o Ní doslechne a nic už není jako dřív. Romantické drama (USA, 2006)
  • TV Barrandov, 22:10 – film Stará puška - Blíží se konec války a Němci chvatně opouštějí okupovaná území jižní Francie. Městečko Montauban brzy volně vydechne, ale zatím se po ulicích ještě ozývá střelba a z poražených je cítit vztek a strach. Doktor Julien Dandieu se rozhodne poslat svou milovanou ženu a třináctiletou dceru Claru na venkov, na jejich starý zámeček, stranou od hlavního tahu německých vojsk. Když si ráno přijede pro svou rodinu, čeká ho nevyslovitelná hrůza. A Julien se rozhodne pomstít své blízké. Válečné drama (Francie, Západní Německo; 1975)
  • ČT 2, 23:10 – film Vertigo - Padesátá léta představují v Hitchcockově tvorbě vrcholné období. Po první dekádě v Hollywoodu, kdy střídal kvalitní snímky s těmi méně povedenými a snažil se najít své místo v přísně organizovaném systému studiové výroby, byl už etablovaným a komerčně úspěšným tvůrcem, jehož filmy nesly osobitou pečeť svého režiséra a byly snadno rozeznatelné od produkce jeho kolegů a konkurentů. K nejvýše ceněným Hitchcockovým snímkům patří Vertigo (1958), psychologické drama bývalého policisty Fergusona, jenž se zamiluje do ženy, kterou má sledovat, a teprve postupně zjišťuje, že se stal obětí rafinované hry. Mysteriózní krimi thriller (USA, 1958)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).