Hlavní navigace

Pondělní TV tipy: Tři mušketýři, Talentovaný pan Ripley a Michael Jackson: This Is It

29. 6. 2015
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v naší každodenní rubrice.

Každý den vám nabízíme výběr zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a omezuje se především na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • Nova Cinema, 20:00 – dokument Michael Jackson: This Is It – Unikátní pohled do zákulisí připravovaného představení, které se mělo stát hudební událostí léta 2009 v Londýně, nicméně po úmrtí Michaela Jacksona k němu již nedošlo. Budete tak mít jedinečnou možnost shlédnout, jak tento umělec vymýšlel, vytvářel a tvrdě trénoval předem vyprodanou sérii koncertů. Americký dokument (2009)
  • Prima, 20:15 – seriál Tři mušketýři (1) – Píše se rok 1630. D’Artagnanův otec je nedaleko Paříže zabit bandity, kteří se vydávají za královy mušketýry. D’Artagnan se vydá do města hledat údajného vraha Athose, aby otce pomstil. Nakonec se ale spřátelí a spolu s jeho kamarády Aramisem a Porthosem se vydávají potrestat skutečného pachatele. Britský seriál (2014)
  • ČT 1, 21:40 – český krimifilm Rána z milosti – Spisovatel Josef Klíma vtělil své bohaté zkušenosti reportéra a novináře do dramatického příběhu jednoho úspěšného okresního policejního ředitele. Tu noc, kdy se to stalo, slavil Aleš Berka (Milan Kňažko) padesátiny. Mohl by spokojeně bilancovat, nebýt toho, že jeden z hostů měl při návratu z oslavy autonehodu a Berka bossovi místního podsvětí slíbil, že ji jako vždy „přikryje“. Jenomže druhý den Berka zjistil, že mladá řidička auta leží v nemocnici v agónii a že je to Marta, láska jeho syna Ríši. Ten bezmezně věří, že otec jako policejní ředitel udělá všechno pro to, aby byl viník vypátrán a potrestán. Netuší, jak spletité jsou vztahy mezi státní mocí a místním zločineckým podsvětím… Český film (2005)
  • ČT 2, 21:45 – thriller Talentovaný pan Ripley – Román oblíbené americké autorky detektivních próz Patricie Highsmithové „Talentovaný pan Ripley“ (1955) se dočkal svého prvního zpracování už v roce 1960, kdy ho zfilmoval francouzský režisér René Clément pod názvem V plném slunci. Hlavní roli tehdy vytvořila vycházející hvězda evropského filmu Alain Delon. Téměř o čtyřicet let později se k předloze vrátil britský tvůrce Anthony Minghella, který předtím získal světový věhlas oscarovým Anglickým pacientem. Titulní postavu mladíka, který využije příležitosti a vydává se za svého zámožného přítele, svěřil Mattu Damonovi, jehož dětsky nevinná tvář, skrývající životní protřelost a až chorobnou ctižádost, přesně odpovídala dvojznačnosti literárního pana Ripleyho. Americký film (1999)
  • ČT art, 22:45 – drama Bibliotheque Pascal – Dvě dekády od pádu železné opony stále nesmazaly rozdíly mezi zeměmi bývalých bloků. Koprodukční drama s prvky magie, tragikomedie i thrilleru vypráví o tom, že pokud život nestojí za nic, geografickým přesunem se zničehonic nezlepší. Hlavní hrdinka Mona s maďarsko-rumunskou krví vypráví nebývale příjemnému úředníkovi na sociálce svůj příběh. Chce totiž získat zpět do péče svou malou dcerku, kterou nechala u tety, když se vydala na Západ hledat „štěstí“. Zkušenosti, které Mona získává během své nedobrovolné prostituce v liverpoolském bordelu pojmenovaném Pascalova knihovna, zrovna příjemné nejsou. Mizanscéna dýchá zvláště nechutnou atmosférou, která jako kdyby vznikla spojením mléčného baru z Mechanického pomeranče a většiny videoklipů Lady Gaga. Fantaskní sekvence režisér obhajuje zvykem z dětství, kdy si v šedi sídliště představoval „barevnější" realitu. Německo-maďarsko-britsko-rumunský film (2010)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).