Hlavní navigace

Televizní tipy na pondělí: Romy, Půlnoční omša a Dva jeli spolu

14. 11. 2011
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: 115393
14. 11. 2011

UVNITŘ FOTO Pokud se chystáte dnešní večer strávit před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v naší každodenní rubrice. Každý den odpoledne vám nabízíme výběr pěti zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a neomezuje se jen na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • Nova Cinema, 20:00 – Pěnička a Paraplíčko - Za ranního šera je v Praze ve Vltavě nalezena mrtvola kasaře Toufara se zabodnutým nožem v zádech. Inspektoři Bouše a Brůžek navštíví jeho milenku, prostitutku Annu Kulatou zvanou Paraplíčko a je zjevné, že než otevřela dveře svého bytu, oknem kdosi utekl. Paraplíčko je předvedena k výslechu k šéfovi kriminálky – radovi Vacátkovi, ale i když je šokována fotografií mrtvého, nepřizná nic. Před Toufarem žila Paraplíčko s kasařem Pěničkou, který jí velmi miloval a odvedl ji od pouličního řemesla. Když však dostal tři roky kriminálu, Paraplíčko začala žít se surovým Toufarem a ten ji znovu vyhnal na ulici. Pěnička je proto v případě vraždy nejpodezřelejší.
  • CS Film, 20:00 – Polnočná omša - Filmová adaptace stejnojmenné divadelní hry Petra Karvaše. Dramatický příběh maloměšťácké rodiny Kubišových, jejíž členové pokud již přímo nekolaborují s Němci, touží alespoň přežít válku v bezpečí. Vážným ohrožením se pro ně stává návrat zraněného syna Juraje, který bojuje s partyzány.
  • MGM, 20:00 – Dva jeli spolu - Cynický a zkorumpovaný šerif Guthrie McCabe (Jimmy Stewart) má přivézt zpět čtyři bělochy, které zajali Komančové. Na výpravě jej pak doprovází poručík Jim Gary (Richard Widmark). Dva zajatce se jim nakonec podaří zachránit, jejich opětovná integrace do bělošské společnosti s sebou ovšem nese řadu obtíží.
  • STV Jednotka, 20:05 – Romy – Romy je prvním životopisným snímkem o životě oblíbené herečky Romy Schneiderové, který natočila německá veřejnoprávní televize ARD. Jak se uvádí na Ćesko-Slovenské filmové databázi, věnuje se těžce nemocné Romy, která leží v jedné z pařížských nemocnic. Začíná se odehrávat příběh, na jehož začátku stojí mladičká čtrnáctiletá dívka, která se příliš rychle stane hvězdou evropského formátu díky fenomenálnímu úspěchu filmů o císařovně Sissi. Dívka, které dokáže opustit maloměsťácké prostředí, ve kterém dvacet let vyrůstala, a utéct do Paříže žít po boku začínající hvězdy Alaina Delona.
  • HBO, HBO HD; 21:25 – Zvláštní vztahy - Pokud máte rádi filmy popisující skutečné události a zajímá vás pozadí rozhodování nejvyšších světových politiků, rozhodně si nenechte ujít britský film Zvláštní vztahy na prémiovém filmovém kanálu HBO. Popisuje politickou kariéru bývalého britského premiéra Tonyho Blaira a jeho vztah s americkými prezidenty Billem Clintonem a George W. Bushem.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).