Hlavní navigace

Televizní tipy na pondělí: Manželé z roku II, Vůně ženy nebo Únos Mr. Heinekena

13. 11. 2017
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: archiv
UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v rámci naší pravidelné rubriky.

Každý den nabízíme výběr několika zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a omezuje se především na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, učiňte tak prosím v diskusi pod tímto článkem. 

  • Nova Cinema, 20:00 – drama Vůně ženy – Slepota změnila plukovníka Franka Sladea v zatrpklého a cynického člověka, kterému se nechce žít. Než se ale rozhodne definitivně skončit s životem, chce se ještě jednou pořádně pobavit. Spolu se studentem Charliem, kterého mu rodina najala jako opatrovníka, odchází do New Yorku. Jeho poslední výlet však nekončí plánovanou sebevraždou. Naopak! S Chrisovou pomocí si začne znovu uvědomovat krásy života. Al Pacino za svůj výkon v roli slepého důstojníka získal svého prvního Oscara i Zlatý glóbus. (Scent of a Woman, USA, 1992)

  • ČT art, 20:20 – divadelní drama Lakomec – V roce 1972 zaznamenala Československá televize představení Divadla na Vinohradech, které vzbudilo velký ohlas. Molierova komedie Lakomec byla inscenována na točně, ale v dobových kostýmech a scenérii, bez náznaku aktualizace, navíc v tradičním překladu. Moderní a současná však byla především díky divadelní režii Jaroslava Dudka a výborným hereckým výkonům hlavních představitelů v čele s Milošem Kopeckým v roli Harpagona. (Československo, 1972)

  • Barrandov Plus, 20:20 – thriller Únos Mr. Heinekena – Alfred Heineken (Anthony Hopkins), jeden z nejbohatších pivních magnátů a pravděpodobně nejvlivnější muž v Holandsku, byl unesen a pouze zaplacení výkupného mu zachrání život. Dny plné ponižování ale skončily a Heineken je rozhodnutý se pomstít… (Kidnapping Mr. Heineken, Velká Británie, Belgie, Nizozemsko, 2015)

BRAND24

  • JOJ Family, 20:20 – krimi Pokus o vraždu – Hlavní postavou příběhu je profesor Trojan, přednosta jedné pražské kliniky, který neprožívá zrovna nejšťastnější období. Jeho kočka byla otrávena kyanidem, nepohodl se svým synem Petrem, který otce vyhledává, jen když potřebuje peníze, a jako by to nestačilo, někdo po něm večer vystřelí. Trojan to zpočátku považuje za omyl či klukovinu a nesdílí obavy svého okolí. Jenže pak je objeven kyanid… (Československo, 1973)

  • ČT2, 22:40 – romantická klasika Manželé z roku II – Nicolas Philibert byl nalezenec. Vyrostl v rodině obchodníka s vínem, a když dospěl, oženil se s jeho dcerou. Ctižádostivé a domýšlivé dívce však prostý Nicolas nestačil a zakoukala se do bohatého barona. Žárlivý Nicolas barona zabil a nezbylo mu, než si zachránit život útěkem do Ameriky. Přeplul oceán jako černý pasažér s prázdnou kapsou, ale za chvíli si vedl k oltáři dceru největšího boháče v kraji. Jenže těsně před osudným „ano“ vyšlo najevo, že Nicolas už má jednu ženu ve Francii… (Les Mariés de l'an II, Francie, Itálie, Rumunsko, 1971)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).