Hlavní navigace

Pondělní TV tipy: Lepší pozdě nežli později, Misie a Koralína a svět za tajemnými dveřmi

14. 9. 2015
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v naší každodenní rubrice.

Každý den vám nabízíme výběr zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a omezuje se především na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • Nova Cinema, 20:00 – romantická komedie Lepší pozdě nežli později - Stárnoucí sukničkář Harry Sanborn právě vyrazil na milostný víkend se svým nejnovějším mladičkým objevem. Jenže jeho chátrající tělesná schránka ho zradila a nezbývá než si přiznat skutečný věk. Naštěstí se objeví Erica, která sice není o půl století mladší než on, přesto o ni bude muset bojovat… Americký film (2003)
  • Jednotka, 20:20 – sportovní komedie Velký závod – Stejně jako miliony lidí po celém světě je i 40letý François Nouel fanouškem Tour de France. Většinu svého volného času tráví na kole, aby unikl zklamání každodenní existence. V práci ani doma však jeho nadšení nefandí. Syn si myslí, že je ztracený případ, a žena ho považuje za zbabělce. Když pak den před jejich dovolenou zjistí, že se François dobrovolně přihlásil na práci na Tour, rozvod je na spadnutí. Cyklistický nadšenec se však nevzdává, a když potká Rémi Pletinckxe, bývalého sportovního manažera, rozhodne se splnit si svůj dětský sen: jet Tour de France. Závod začíná již druhý den. Francouzský film (2013)
  • Nova, 20:20 – česká komedie Dědictví aneb Kurva se neříká – Vlastička umřela. Vesnický kostel, pohřební kočár tažený koňmi, farář, obyvatelé Olšan a souputníci zvláštního života Bohumila Stejskala, multimilionáře z vůle Boží z Dědictví I, trochu zestárli. Bohumil taky trochu zestárl. Přibyl mu majetek, starosti, kilogramy a děti. Ztratil ženu svého života. Hraje hudba, zpívá místní ženský sbor Křepelky, jehož byla Vlastička členkou. Smrt známého sbližuje. Všichni jsou smutní, nebo tak aspoň vypadají. Český film (2014)
  • ČT 2, 21:55 – historické drama Misie – Mohl to být ráj na zemi. O neblahém osudu jihoamerické indiánské osady v polovině osmnáctého století. Jezuitský kněz otec Gabriel, pokorný před Bohem i před lidmi, odmítá vzít do ruky zbraň, i když je ohrožena jeho existence, a žoldnéř Mendoza, který vstoupí do jezuitského řádu hnán výčitkami svědomí za smrt svého bratra. V okamžiku, kdy dojde k vyhrocení konfliktu okolo dalšího osudu misijních stanic, však Mendoza svlékne roucho a znovu se chopí svého meče, tentokrát jako ochránce utlačovaných. Britský film (1986)
  • Prima Cool, 23:20 – animovaný film Koralína a svět za tajemnými dveřmi – Jedenáctiletá Koralína Jonesová je zvědavé a neposedné děvče s rašící pubertou. O to bolestněji na ni doléhá, že se z města tepajícího životem odstěhovala do barabizny kdesi v „pustoprázdnu“, kde na ni rodiče permanentně nemají čas a jediným vrstevníkem je kluk jménem Wybie, z něhož se vyklubal velmi otravný protiva. Možnost povyražení nelze očekávat ani od Koralíniných nových sousedů, jimiž jsou dvě vysloužilé herečky a bývalý ruský cirkusák pan Bobinsky. Asi by se brzy ukousala nudou, kdyby v jedné z místností Koralína neobjevila tajné dveře. Za nimi čeká překvapení. Alternativní svět, který je na první pohled velmi podobný tomu reálnému, ale už na druhý úplně jiný – lepší. Americký film (2009)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).