Hlavní navigace

Televizní tipy na pondělí: Jarmark marnosti, Vítejte ve vidlákově a Mnichov

12. 9. 2016
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: ČT
UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v rámci naší pravidelné rubriky.

Každý den nabízíme výběr několika zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a omezuje se především na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, učiňte tak prosím v diskusi pod tímto článkem.

  • Nova Cinema, 20:00 – romantické drama Jarmark marnosti – Ironický a humorný pohled na anglickou společnost na sklonku napoleonských válek. Novelu Williama Makepeace přepsal do filmové podoby Julian Fellows. (Vanity Fair, Velká Británie, USA, Indie, 2004)

  • Prima Max, 20:15 – komedie Vítejte ve vidlákově (nebo také Vítejte u Ch'tisů) – Poštovní ředitel Philippe chce získat místo na vyhlášené Francouzské riviéře. Celá rodina je natěšena, jak bude žít na slunci u moře. Philippe se dopustí podvodu a do dotazníku vyplní, že je invalida. Za trest je přeřazen do zapadákova na severu země, kde je neskutečná zima a žijí tam velmi podivní lidé. (Bienvenue chez les Ch’tis, Francie, 2008)

  • Jednotka, 20:25 – drama Colette – Milostný příběh zajatců Viliho a krásné židovky Colette vypráví o osudu tajné lásky v prostředí hrůzy a smrti. O tenké hranici mezi dobrem a zlem, pravdou a lží. V osvětimském koncentračním táboře se před námi odhaluje nelítostný svět každodenního boje o přežití. Vládne tu přísná hierarchie i mezi samotnými vězni a obchoduje se se vším, co může zachránit život, nebo alespoň na chvíli oddálit smrt. (Česko, Slovensko, Nizozemsko, 2013; hrají: Clémence Thioly, Jiří Mádl)

BRAND24

  • ČT art, 20:30 – záznam představení Zkrocení zlé ženy – Cirkus, komedie dell'arte a Shakespeare – ústecký Činoherák v nejlepší formě. V režii Filipa Nuckollse hrají: Klára Krejsová, Jan Jankovský, Petr Panzenberger, Jan Plouhar a další. 

  • ČT2, 23:45 – drama Mnichov – Nejtragičtější den v olympijských dějinách, masakr izraelských sportovců v roce 1972 v Mnichově, který měla na svědomí palestinská teroristická organizace Černé září, se nesmazatelně vepsal do historie dvacátého století. O událostech, které následovaly, toho ale v učebnicích dějepisu nebo v dobovém tisku mnoho nenajdete. Sérii nájemných vražd proti strůjcům atentátu, které naplánovala a provedla izraelská tajná služba, uvidíte v mistrovsky pojatém thrilleru od režisérské legendy Stevena Spielberga. (Munich, USA, Kanada, Francie, 2005, podle knihy George Jonase)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).