Hlavní navigace

Televizní tipy na pondělí: Himaláj, finále dvouhry Turnaje mistrů a Rozmarné léto

12. 11. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

UVNITŘ VIDEA Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v naší každodenní rubrice.

Každý den vám nabízíme výběr pěti zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a neomezuje se jen na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • CS Film, 18:00 – drama Pověst o stříbrné jedli – Film vypráví o chlapci z beskydských lesů, jenž romanticky obdivuje náročnou a nebezpečnou práci sběračů semen, kteří každodenně vylézají do korun vzrostlých jehličnatých stromů. Hlavní dětskou roli ztvárnil slovenský herec Maroš Kramár. Český film (1973).
  • Filmbox, 20:00 – dobrodružný film Himaláj – Režisér pri tvorbě svého celovečerního debutu využil zkušeností, které získal jako fotograf pro National Geografic v odlehlých končinách Nepálu. Příběh filmu se soustředí na život obyvatel nepálských hor žijících podle starých tradic v kmenovém zřízení. Francouzsko-švýcarsko-britský film (1999).
  • Fanda, 21:00 – finále dvouhry tenisového ATP Turnaje mistrů – Přímý přenos dvouhry Turnaje mistrů, nejvýše postavených tenistů ve světovém žebříčku
  • ČT 2, 21:40 – český film Rozmarné léto – V poněkud zpustlých říčních lázních na břehu řeky Olše se denně setkávají tři postarší pánové: majitel lázní Antonín Důra, sečtělý abbé Roch a major ve výslužbě Hugo. Počasí je nestálé, většinou poprchává, a tak má pan Důra nouzi o zákazníky. Většinu času tudíž tráví v rozmluvách a drobných půtkách se svými přáteli. Český film (1967) režiséra Jiřího Menzela.
  • STV 2, 22:00 – drama Smrt pana Lazaresca – Jednoho večera se panu Lazarescovi, který žije sám, udělá trochu špatně. Nakonec se ocitne v sanitce na cestě do nemocnice, čímž začíná jeho tragikomická odysea. Každý lékař, který ho přijde prohlédnout, dojde k úplně jiné diagnóze a ošetření samotné se neustále odkládá. Lékaři jsou hluší k naléhavým prosbám pana Lazaresca i jeho přátel. Vrcholem jejich cituprostého přístupu je, když je starý pan Lazarescu opět vystrčen do bukureštské noci. Rumunské drama (2005).

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).