Hlavní navigace

Televizní tipy na pondělí: Doktor Hollywood, Bludička, Oněgin a Únosci

8. 7. 2013
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v naší každodenní rubrice

Každý den vám nabízíme výběr pěti zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a neomezuje se jen na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • Nova Cinema, 20:00 – komedie Doktor Hollywood – Hlavním hrdinou pohodového a úsměvného příběhu je mladý ambiciózní lékař Benjamin Stone, který by rád zkusil štěstí na vyhlášené hollywoodské klinice plastické chirurgie vedené doktorem Halberstromem. Cestou však zabloudí a kvůli krávě na silnici havaruje. Poškodí přitom svůj vůz a co je horší, zbourá právě vlastnoručně dokončený plot soudce Evanse, který ho za to odsoudí ke dvaatřiceti hodinám lékařské služby v místním středisku. Zcela proti své vůli tak Ben skončí v malém městečku Grady. Nadšení, které projevují místní občané, ho vůbec netěší a starostova nabídka stálého místa ho nezajímá. Netají se svými plány vydělávat velké peníze kosmetickými úpravami slavných hereček a okamžitě si tak u bodrých vesničanů vyslouží přezdívku Hollywood. Americká romantická komedie (1991).
  • Prima Zoom, 21:05 – dokument Rok bouří - V roce 2010 panovalo po celém světě jedno z nejhorších a nejničivějších počasí v historii. Podívejte se, co tehdy bouře a jiné pohromy napáchaly za škody a seznamte se s těmi, kteří riskovali život, aby to natočili. Americký dokument (2011).
  • STV 2, 21:10 – drama Bludička – Portrét existenciální úzkosti člověka moderního světa byl podle slov režiséra Louise Mallea prvním filmem, který mohl natočit přesně podle svých představ. Hrdinou filmu je Alain, který se už dlouhou dobu zotavuje z vážné psychické a alkoholické krize v soukromém sanatoriu. Účty za něj platí jeho americká manželka, s níž se už vzájemně odcizili. Alain má jako léčený alkoholik problém vrátit se do normálního života, setkává se se svými bývalými přáteli, ale žádný z nich ho nedokáže inspirovat k akceptovatelné formě existence. Chybí mu motivace a smysl života. Na konci tohoto napínavého duševního zápasu o přežití a zejména o vůli žít proto Alain spáchá sebevraždu. Italsko-francouzské drama (1963).
  • ČT 2, 22:00 – film Oněgin – Evžen Oněgin, lehkomyslný mladík z vyšší společnosti, který tráví své petrohradské dny dílem v nečinnosti, dílem návštěvami různých plesů a večírků plných konvencí a přetvářky, opouští rušný společenský život velkoměsta, který ho již beztak nudil, a stěhuje se na venkovské sídlo, které zdědil po svém strýci. Melancholie ho ale neopouští. Jedinou společností je mu básník Lenský. Ten ho seznámí s rodinou Larinových, chce mu totiž představit svou nastávající, Olgu. U nich potká Oněgin Taťánu, která je jím okouzlena natolik, že mu vášnivě vyznává lásku. Americko-britský film (1998).
  • Prima family, 23:25 – akční thriller Únosci – Až doposud stačily „grázlíkům“ Parkerovi a Longbaughovi jen malé pouliční zlodějiny opepřené rvačkami po barech. Oba mladíci ale chtějí změnu, něco, co z nich udělá slavné boháče. Rozhodnou se tedy k únosu těhotné dívky. O tuto mladou ženu však je veliký zájem. Má totiž porodit dítě jednomu z nejbohatších mužů v zemi. A ten je kvůli svému potomkovi schopen rozpoutat válku. Kromě komanda bodyguardů povolá i nezvyklého vyjednavače Joe Sarna, který se únoscům okamžitě pověsí na paty. Ani gangsteři se však nehodlají vzdát bez boje. Nenávist stojí proti nenávisti a krev bude vykoupena zase jen krví… Americký akční thriller (2000).

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).