Hlavní navigace

Televizní tipy na pondělí: Dobytí severního pólu, Terapie láskou a Kempink

3. 10. 2016
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: Divadla Járy Cimrmana
UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v rámci naší pravidelné rubriky.

Každý den nabízíme výběr několika zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a omezuje se především na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, učiňte tak prosím v diskusi pod tímto článkem.

  • ČT2, 20:00 – hra Dobytí severního pólu – Objev sněžného muže, Přetržené dítě, Cimrmanovy živé obrazy a hymna Polární noc v oblíbeném představení Divadla Járy Cimrmana. Nebo také: zazpívejte si s námi… Tam kde hynou vlci, tam, kde hynou sobi, Čech se přizpůsobí! (2006)

  • Nova Cinema, 20:00 – drama Terapie láskou – Učitel dějepisu prošel psychickou krizí, během níž přišel o všechno – ztratil dům, práci, manželku i svůj dosavadní život. Jediné, co získal, bylo osm měsíců strávených v psychiatrické léčebně. Po jejich skončení mu soud dovolí vrátit se domů. A tady teprve začíná příběh filmu, který se pyšní čtyřmi nominacemi na Zlaté Glóby a osmi nominacemi na Oscary, včetně nominace za nejlepší film, režii, scénář i herecký výkon. (Silver Linings Playbook, USA, 2012)

BRAND24

  • Prima Max, 20:15 – komedie Kempink – Film o lidech, kteří milují kempování a vytvářejí letní kolonii, ve které se všichni znají. Již léta jezdí na stejné místo a jsou rozhodnuti neustoupit ze svých stereotypů ani v létě. Ve velké vzdálenosti míjí tento způsob dovolené plastický chirurg se svou dcerou, mířící do drahého luxusního hotelu. Porouchá se mu však auto… (Camping, Francie, 2006) 

  • Jednotka, 20:25 – komedie Záhrada – Poetická komedie, která v roce 1995 získala šest Českých lvů a stala se filmovou událostí roku, vypráví příběh třicátníka Jakuba, kterého zachycuje v momentě, kdy se na něj řítí jeden problém za druhým. (Záhrada, Slovensko, Česko, Francie, 1995)

  • ČT art, 20:30 – divadelní drama Vojcek – Skandální dílo moderního dramatu podle skutečné události poprvé na jevišti plzeňské činohry. V sugestivní vizi mezinárodně uznávané režijní dvojice SKUTR. Ukázku můžete zhlédnout na webu České televize.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).