Hlavní navigace

Televizní tipy na pátek: X-Men 2, Le Mans a Dobrodružství Poseidonu

22. 1. 2016
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: archiv
UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v naší každodenní rubrice.

Každý den vám nabízíme výběr zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a omezuje se především na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

Nova Cinema, 20:00 – akční film X-Men 2 – Narodili se s jedinečnou genetickou mutací, která jim umožňuje vládnout nadpřirozenými schopnostmi. Pod vlivem svého učitele, profesora, slouží lidstvu a chrání svět. Svět jim však nedůvěřuje a bojí se jich. Po pokusu o atentát na prezidenta Spojených států, který údajně spáchal neznámý mutant, se veřejnost dovolává zákona, který má mutanty dostat pod kontrolu. (X-Men 2, Kanada, USA, 2003)

Prima Max, 20:15 – klasický katastrofický film Dobrodružství Poseidonu – Děj vyprávějící o osudu posádky a cestujících převráceného zaoceánského parníku je plný napětí a obohacený osobními příběhy obětí. Dává tak vzniknout přesvědčivému a dech beroucímu dramatu. Skvělé herecké obsazení spolu s neuvěřitelnými (na svou dobu) speciálními efekty činí z tohoto filmu skutečnou klasiku. (The Poseidon Adventure, USA, 1972)

ČT 2, 21:45 – snímek z prostředí automobilového sportu Le Mans – Řidič, původem Američan, se vrací na závodiště do Francie, kde byl před rokem zraněn, a zjistí, že pociťuje silné sympatie k vdově po muži, který při stejném neštěstí přišel o život. Představitel hlavní role Steve McQueen sám závodil a vyzkoušel si i okruh v Le Mans dlouhý 8,5 míle (cca 13,5 km) v rychlosti často překračující 320 km/h. (Le Mans, USA, 1971)

Nova, 22:25 – akční film Přepadení v Pacifiku – Plně vyzbrojená americká bitevní loď Missouri vyplouvá na svou poslední plavbu. Slavnost se však brzy změní v drama, protože teroristé se chtějí zmocnit jaderných zbraní na lodi. Je jen jeden člověk, který je může zastavit, a tím je odvážný kuchař… (Under Siege, USA / Francie, 1992)

BRAND24

Joj, 22:50 – krimi thriller Vyjednavač – Nejlepší policejní vyjednavač chicagské policie je obviněn z vraždy svého partnera. Ve snaze očistit své jméno a odhalit skutečného pachatele zpronevěry policejního fondu, která stála jeho přítele život, dá v sázku úplně vše. (The Negotiator, USA, Německo, 1998)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).