Hlavní navigace

Televizní tipy na pátek: Šíleně smutná princezna, Jak ukrást Venuši nebo Princezna ze mlejna

2. 6. 2017
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v rámci naší pravidelné rubriky.

Každý den nabízíme výběr několika zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a omezuje se především na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, učiňte tak prosím v diskusi pod tímto článkem.

  • ČT 1, 20:00 – pohádka Princezna ze mlejna – V jihočeské vísce, uprostřed stříbrných rybníků a tmavých lesů, žije pohledný mládenec, který se jednoho dne vydá do světa s pevným rozhodnutím vysvobodit zakletou princeznu. Na své cestě se dostane do strašidelného mlýna, kde žije se svým otcem, mlynářem, krásná Eliška. Mládenec se jí líbí, namluví mu proto, že v rybníce je zakletá princezna… (Česko, 1994)

  • Prima Max, 20:15 – komedie Jak ukrást Venuši – Příběh o významném padělateli obrazů, jeho krásné dceři a zloději, který není tím, čím se zdá. Vše se točí kolem sošky Celliniho Venuše, geniálním padělatelem je elegantní Charles Bonnet, jeho dcerou půvabná Nicole a zlodějem sympatický Simon Dermott, ve skutečnosti detektiv, specialista na zločiny z uměleckého světa. (How to Steal a Million, USA, 1966)

  • Barrandov Plus, 20:20 – westernová komedie Chytrák a dva společníci – Joe (Terence Hill) je pistolník, podvodník a tak trochu i kouzelník, zkrátka od všeho něco. Je známý svými geniálními plány, jak kohokoliv napálit. Teď zrovna mu jde o 300 000 dolarů, které by moc rád získal pro sebe a své dva společníky. V hlavě už se mu rodí nápad, jak se peněz zmocnit. (Un Genio, due compari, un pollo, Itálie, Francie, Západní Německo, 1975)

BRAND24

  • Nova, 20:20 – pohádka Šíleně smutná princezna – Příběh prince a princezny, kteří mají uzavřít dohodnutý sňatek. Vdávat ani ženit se ale ani jeden nechce a už vůbec ne za toho druhého… (Československo, 1968)

  • Nova, 22:00 – dobrodružná sci-fi Hunger Games – V ruinách bývalé Severní Ameriky se rozkládá země Panem s hlavním městem Kapitol a dvanácti přilehlými kraji. V Kapitolu se každý rok koná klání s názvem Hunger Games, do kterého musí každý z krajů vyslat jednoho chlapce a jednu dívku. Šestnáctiletá Katniss Everdeen se dobrovolně nabídne, že ve hře zastoupí svou mladší sestru. (USA, 2012)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).