Hlavní navigace

Televizní tipy na pátek: Samsung Diamond League, Anděl zkázy a Čert ví proč

13. 7. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

UVNITŘ VIDEA Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v naší každodenní rubrice.

Každý den vám nabízíme výběr pěti zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a neomezuje se jen na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • ČT 1, 20:00 – pohádka Čert ví proč – Komediální výpravná pohádka Čert ví proč, kterou diváci mohli poprvé vidět ve vánočním čase roku 2004, se vrací na naše obrazovky. Je to příběh nejen o čertech, ale především o chamtivé lidské povaze. Po moci a penězích bažící ministr uzavřel s ďábly úmluvu: chce se zmocnit královského trůnu a za to slíbil přivést krále do pekla.
  • ČT 2, 20:00 – dokument Zázračná planeta: Soukromý život primátů – Šimpanzi. Dokumentární projekt BBC. Příběh šimpanzího krále, který si chce udržet své panství a odhaluje intriky svých soků. Britský dokument (2008).
  • ČT 4, 20:00 – Samsung Diamond League 2012/Londýn – Přímý přenos osmého závodu seriálu nejprestižnějších světových atletických mítinků
  • Nova, 20:20 – komedie Copak je to za vojáka… – Když se průzkumník Milan zamiluje do sestry svého kapitána Tůmy, nemůže čekat, že bude mít vojnu bez potíží. Ke všemu je ještě vyhlášeno bojové cvičení. Česká komedie (1987).
  • STV 2, 21:25 – komedie Anděl zkázy – Děj filmu se odehrává v blíže neurčeném čase a místě. Jsme svědky nepochopitelného tajného útěku sloužících z bohatého patricijského domu, do kterého právě přichází mondénní společnost na večeři. Tuto scénu vidíme dvakrát za sebou. Repetice scén se ve filmu ještě několikrát zopakuje. Večeře skončí, probíhá konvenční konverzace s nekonvenčními poznámkami. Je čas k odchodu, ale nikdo se k němu nemá… Mexická dramatická komedie (1962).

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).